Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2008,
16.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2008, 16.36

8 let, 5 mesecev

Tam kjer burja piha, zmaguje Primož Gliha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja so v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti HiT Gorici z 1:3 (0:1). Dva zadetka je dosegel napadalec gostov Mladen Kovačevič.

Na 55. severnoprimorskem derbiju, ki si ga je ogledalo za Ajdovščino kar lepo število navijačev, so se veliko bolje odrezali favorizirani Novogoričani, ki so v Ajdovščini vknjižili še peto zmago na zadnjih šestih tekmah.

Izbranci Primoža Glihe, ki so prevladovali v vseh elementih igre, so se s tem povzpeli na četrto mesto prvenstvene lestvice, medtem ko je tokrat povsem anemično Primorje ostalo na nezavidljivem devetem mestu.

Kršič prek živega zidu

Na tekmi sta bili obe ekipi nekoliko oslabljeni, v prvem polčasu je igra tako večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Domačini praktično niso resneje ogrozili novogoriških vrat, še najlepše priložnosti pa sta zapravila Šaranović in Selimi. Na drugi strani so gosti v 24. minuti iz prve priložnosti tudi povedli. Ostojič je namreč napravil prekršek nad Velikonjo, prosti strel je izvedel Kršič in prek živega zidu zadel levi zgornji kot ajdovskih vrat.

Le nekaj trenutkov zatem bi se lahko Novogoričani veselili še višjega vodstva, ko se je za strel od daleč spet odločil Kršič, žoga je na poti proti vratom oplazila enega od domačih branilcev in končala v nogah povsem samega Velikonje. Ta se je znašel iz oči v oči z ajdovskim vratarjem Nenezičem, ki pa je strel mladega gostujočega napadalca z desetih metrov obranil.

Ajdovci še naprej nemočni

Tudi v drugem polčasu se igra Primorja ni pomaknila na višjo raven. Da bi bilo za domačine vse skupaj še slabše, so gosti že v 48. minuti podvojili prednost. Mladen Kovačević se je v kazenskem prostoru Primorja poigral z dvema domačima branilcema in na koncu matiral še nemočnega Neneziča. Gostitelji pa niti po tem zadetku niso pokazali volje po spremembi izida. Še naprej so bili nemočni, piko na i pa je postavil Šaranović, ki je z vsega petih metrov zgrešil nemogoče.

Kot se v nogometu rado pripeti, je sledila kazen. Osterc je v 77. minuti dobil žogo na sredini igrišča in jo podal do Mladena Kovačevića, slednji pa je samostojni prodor po desni strani kronal s svojim drugim zadetkom na tekmi. V 78. minuti si je Balažic zaradi prekrška prislužil še drugi rumen karton in moral z igrišča, številčno prednost pa so domačini izkoristili vsaj za častni gol. Tega je z bele točke - najstrožjo kazen je sodnik Ponis dosodil zaradi Kršićevega prekrška nad prodirajočim Šaranovićem - dosegel Selimi in postavil končni izid.

Ne spreglejte