Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 5. 2012,
10.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Slaviša Stojanović

Petek, 25. 5. 2012, 10.00

7 let, 12 mesecev

Stojanoviću v Avstriji nagajajo le poškodbe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slaviša Stojanović v Avstriji pripravlja slovensko nogometno reprezentanco na sobotno tekmo z Grčijo, ki bi lahko ponudila nekaj odgovorov na prednostno vprašanje, kako septembra ugnati Švico.

Za grško reprezentanco se bo začelo zares že 8. junija, ko se bo na otvoritvenem srečanju EP 2012 udarila s Poljsko, slovenska izbrana vrsta pa bo tekmam, na katerih ne bo več možnega popravnega izpita, priča nekoliko kasneje. Šele na začetku kvalifikacijskega ciklusa za SP 2014, ko bo 7. septembra v Ljubljani pričakala Švico. ''To sem potreboval. V šestdnevnem programu bomo opravili osem treningov, za nami jih je že sedem. Zdaj smo tudi kompletni, saj so prispeli še trije igralci iz Maribora. Naredili smo vse, kar smo želeli, v tem tednu pa je potrebno uporabiti čim več časa za sprejem novih informacij, da igralci izvedejo, kakšna je filozofija. V soboto pridobljenih novosti normalno še ne bomo kazali. V poštev bodo prišle na najbolj pomembnih tekmah, ko se bodo začele kvalifikacije. Takrat se bomo odločili za nekaj različic,'' nam je iz Fulmpesa, kjer se z izbranci in sodelavci iz strokovnega vodstva nahaja na pripravah, sporočil Slaviša Stojanović. Ima sladke težave, saj si bo skušalo nastop na sobotni prijateljski tekmi z nekdanjo evropsko prvakinjo (2004) zagotoviti vseh 26 kandidatov. Slovenski selektor se bo lahko na Tirolskem odločil za šest menjav, kar mu bo omogočalo nekoliko bolj širok vpogled v zmožnosti igralcev, ki vneto trkajo na vrata udarne enajsterice. Vprašanje je le, koliko časa jim nameniti. ''Imel bi sladke težave,'' je odgovoril ''Slave'' na vprašanje, kako bi se počutil, če bi se tudi Slovenija pripravljala na Euro in bi moral denimo do sobote seznam 26 kandidatov skrčiti na končnih 23. ''Vsi so pokazali določene kakovosti. Prav vse treninge smo oddelali na visoki ravni. Zavedam se, da motivacija v tem obdobju koledarskega leta ni takšna kot sicer ter so nekateri mogoče z glavami nekje drugje. Nekateri imajo denimo težave z menjavo klubov. A na samem igrišču se to ne pozna, kar me zelo veseli.''

Dedić, Iličić in Bačinović z manjšimi poškodbami

V Fulmpesu, na nadmorski višini 940 metrov, pa se navkljub odličnim pogojem za vadbo ne cedita le med in mleko. Zobe so pokazale poškodbe nekaterih igralcev, ki bi lahko vplivale tudi na sestavo začetne enajsterice s tekmo z Grčijo. ''Izkusili smo nekaj manjših poškodb. Ne vem še, kaj to pomeni za sobotno tekmo, a Dedić je začutil neke bolečine in v četrtek izpustil trening, Iličić pa se je na njih potožil v torek. Včeraj (v četrtek, op. p.) je že treniral. Težave ima tudi Bačinović, ki je sicer treniral vsak dan, a čuti bolečine,'' je predstavil tri igralce, ki se pred grškim preizkusom ne morejo pohvaliti s stoodstotno pripravljenostjo. Na srečo je povsem nared Bojan Jokić, katerega vnetje kolenske vezi ne predstavlja previsoke ovire za nastop v Kufsteinu. Cilj selektorja je, da poišče kandidate, ki bodo povečali konkurenco na vseh igralnih mestih. Med njimi je nekaj deficitarnih, prav gotovo tista na bočnih položajih. Med igralci, ki bi lahko v primeru neizbežne Jokićeve odsotnosti (poškodba ali kartoni) zapolnili veliko vrzel na levi strani, bi se lahko znašla tudi Andraž Struna in Kevin Kampl. Mladi reprezentant, rojen v Nemčiji, je vendarle igralce zvezne vrste, a ga je selektor preizkusil tudi na drugih mestih. ''To je le ena izmed možnosti, saj je Kampl v prvi vrsti vendarle zvezni igralec. Iščemo pa rešitve in druge možnosti na obeh straneh,'' je potrdil Ljubljančan, ki prisega na razporeditev 4-2-3-1. Tako naj bi imel v konici napada prednost Tim Matavž.

O Grčiji, ki jo med njegovimi izbranci najbolj pozna ''povratnik'' Mirnes Šišić, ve že vse. To bo najmočnejši tekmec na papirju, s katerim se bo pomeril v selektorski vlogi. Z ZDA in Škotsko navkljub prednosti domačega igrišča ni dočakal zmage, morda pa jo izkusi v tretjem poizkusu, ko se bosta Slovenija in Grčija pomerili na nevtralnem igrišču na Tirolskem.

Ne spreglejte