Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 8. 2013,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 9.50

8 let

Soigralcem se je opravičil, zdaj bi se rad še navijačem Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Še vedno razmišljam o tem, da sem po neumnem pustil na cedilu Olimpijo," po evropskem izpadu in visoki kazni skrušeno priznava Antonio Mlinar Delamea ter upa, da mu bo klub oprostil napako.

Branilec Olimpije bi naredil vse, da bi lahko čas zavrtel nazaj, na zaključek prvega polčasa na tekmi z Žilino. Takrat so Ljubljančani vodili z 2 : 0 in držali vajeti igre trdno v svojih nogah. Nato pa sta trenutek nezbranosti in nepotrebna reakcija 22-letnega Celjana posijala kot žarek upanja v vrste slovaškega kluba. "Žal mi je. To je bila povsem nepotrebna reakcija, za katero smo vsi plačali šolo. Mogoče je prav moja izključitev razlog, da nismo že na prvi tekmi dokončali posla z Žilino," si očita Antonio Mlinar Delamea. Njegov spanec je še daleč od mirnega, čeprav je v nedeljo Olimpija napolnila mrežo Krke in dokazala, da v času rezultatskih razočaranj ni pozabila igrati učinkovitega nogometa. Evropsko slovo Olimpije je boleče, tudi zaradi spoznanja, da bi se lahko zeleno-beli zvečer v sosedski poslastici predstavili na bližnji Kantridi. Tega, ali bi lahko Ljubljančani Kekovi zasedbi vrnili milo za drago za boleč poraz v pripravljalnem obdobju (0 : 4 v Kranjski Gori), ne bomo nikoli izvedeli. "Zavedam se, da sem eden izmed glavnih krivcev za izpad. Še zdaj čutim posledice, saj vem, da sem storil neumnost ter škodoval svoji karieri, pa tudi karieri svojih soigralcev, konec koncev pa tudi Olimpiji. Upam, da bodo v klubu sprejeli opravičilo. To je bila zame velika šola," je Sportalu zaupal nekdanji mladi reprezentant, ki ga je v dodatno slabo voljo spravilo poročilo disciplinske komisije Evropske nogometne zveze (UEFA). Naložila mu je ostro kazen, saj mora počivati na štirih evropskih nastopih.

Ni ga udaril s čelom, kazen je prestroga

Pred srečanjem z Žilino se je zavedal, da se na evropskih tekmah strogo kaznuje vsaka nešportna poteza, zato mu je še toliko bolj žal trenutka iz 40. minute, ko si je prislužil rdeči karton. Se mu pa zdi kazen vseeno prevelika, saj meni, da igralca Žiline ni udaril z glavo. Tako pa je bilo razbrati iz sodnikovega poročila. "Glavo sem samo naslonil na njega, nato ga odrinil stran, on pa se je vrgel po tleh. Nisem ga udaril s čelom. Kazen je prestroga, a kaj, ko sem storil neumnost. Soigralcem sem se že opravičil, ob tej priložnosti bi se tudi navijačem," je potožil. Na povratno srečanje v Žilino ni odpotoval, ampak dvoboj zaradi pomanjkanja televizijskega prenosa spremljal na svetovnem medmrežju. In to v obliki besedila. "Ko sem spremljal potek tekme, sem bil še bolj živčen, kot da bi bil tam. Na koncu smo izpadli, sam pa sem jezen nase, da se je to sploh zgodilo. Soigralci kar niso mogli verjeti, kaj jim je na tisti tekmi manjkalo. Dali so vse od sebe, a je Žilina delovala kot kakšen velik evropski klub, mi pa kot palček. Prednost 3 : 1 nas je avtomatično potisnila v obrambo, kar so Slovaki žal izkoristili. Resnično sem verjel v fante, a se ni izšlo," se je čudil gladki predaji zeleno-belih v Žilini, ki so po porazu z 0 : 2 ekspresno zaključili z evropsko sezono.

Olimpija se je navijačem za bridko slovaško izkušnjo delno odkupila v nedeljo, ko je napolnila mrežo Krke. "Dan pred tekmo smo si v slačilnici natočili čistega vina in se dogovorili, da je to tekmo preprosto treba dobiti. Sami ste videli, da smo delovali zelo dobro. Upam, da bomo tako nadaljevali. Razmišljamo le od tekme do tekme," sporoča Delamea Mlinar. Ker poteka šele začetni del prvenstva, odigrani so bili šele trije krogi, je prepričan, da je zaostanek za vodilnim Mariborom (pet točk) ulovljiv, a se z vijolicami, zadnjimi slovenskimi udeleženci v evropskih pokalih, ne obremenjuje. "Naša glavna skrb je, da začnemo dobro igrati," opozarja.

"Kot da višja sila ni na strani Olimpije"

Čeprav ima Olimpija za slovenske razmere na papirju močno in obetavno ekipo in nima težav s zagotavljanjem pravočasnih izplačil, ji vedno nekaj zmanjka, da bi zaigrala na višji ravni. Tako si je doma hitro priigrala pet točk zaostanka za Mariborom, Žilini pa olajšala evropsko napredovanje z bledo predstavo v gosteh, v kateri so navijači pogrešali več drznosti in poguma. "Ne vem, kaj gre narobe. V Kopru (1 : 1) smo imeli 20 strelov na gol, pa ni šlo nič notri, proti Krki pa polovico manj, pa je šlo notri skoraj vse (5 : 0). Kot da neka višja sila ni na naši strani. Tudi proti Rudarju (1 : 2) smo imeli prvi polčas popolno kontrolo žoge, nato pa v nadaljevanju razočarali. Nepotrebno izgubljamo točke tam, kjer jih ne bi smeli." Večni derbi z Mariborom, ki je v zadnjih sezonah zaradi očitne premoči vijolic nekoliko izgubil na zanimivosti, bi moral biti po prvotnem scenariju odigran v soboto, a bo prestavljen. To Olimpiji ustreza, saj ima nekaj poškodovanih igralcev, tekmovalno formo pa bo konec tedna poskušala ohraniti s tekmo z mladinci. S tistimi, ki so prejšnji teden na Gorenjskem odigrali srečanje z zvezdniki iz Galatasaraya in izgubili z 0 : 3. Bodo uspešnejši proti Razdrhovi četi, ki rada niha v formi?

Ne spreglejte