Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Sevilla Josip Iličić Roman Bezjak Kevin Kampl

Četrtek, 19. 9. 2013, 10.31

8 let

Slovo Maribora, mojstrovini Iličića in Bezjaka (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi šestnajstine finala lige Europa izgubili proti Sevilli z 1:2 in se poslovili od Evrope. Častni zadetek je za Mariborčane dosegel Dare Vršič.

Gola za domače sta prispevala Jose Antonio Reyes v 42. in Kevin Gameiro v 59. minuti, za Maribor je v 92. minuti, v sodnikovem podaljšku, zadel Dare Vršič. Napredovanje v osmino finala tega tekmovanja si je s skupnim izidom 4:3 zagotovila španska ekipa, ki se bo tam pomerila z mestnim rivalom Betisom. Mariborski nogometaši se bodo v domovino predvidoma vrnili v petek ob 2. uri zjutraj.

Kampl, Bezjak, Iličić in Oblak uspešni

Bolj uspešna kot mariborski nogometaši sta bila slovenska reprezentanta Kevin Kampl in Roman Bezjak. Salzburg je na prvi tekmi v Amsterdamu visoko odpravil nizozemski Ajax s 3:0. Trenutno vodilna ekipa avstrijskega prvenstva je tudi na povratni tekmi pokazala, da je veliko kvalitetnejša, ter slavila s 3:1. Kampl za rdeče bike ni zadel, je pa dvakrat stresel okvir nizozemskih vrat.

Bolgarski Ludogorec je pred tednom dni v Večnem mestu ugnal Lazio z 1:0, izjemno negotov in dramatičen povraten obračun na Balkanu pa se je končal z neodločenim izidom 3:3. Veliko preobrat po zaostanku z 0:2, je začel ravno Bezjak, ki je tako še drugič premagal ekipo Edija Reje.

Zasedba iz Firenc si je že na Danskem tlakovala pot med 16 najboljših ekip v drugem jakostnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po gostujoči zmagi s 3:1 se je z Esbjergom razšla z neodločenim 1:1. Za gostitelje je edini gol po izjemno natančnem prostem strelu dosegel Josip Iličić v 47. minuti, v prvi minuti sodnikovega podaljška pa je izenačil Mikkel Vestergaard.

Slovenski vratar Jan Oblak ponovno ni bil v kadru lizbonske zasedbe na tekmi z grškim Paokom, njegovi soigralci pa so po zmagi v Solunu slavili tudi na domačem igrišču s 3:0.

Ne spreglejte