Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
17.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 22. 3. 2011, 17.13

7 let, 12 mesecev

Slovenija osrečila Estonijo, Švedi, Danci in tudi Francozi na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca je kvalifikacije za Euro 2012 sklenila z zmago proti Srbiji in tako Estoniji omogočila drugo mesto. Grčija, Rusija in Švedska so si v zadnjem krogu izborile prvenstvo.

Slovenska nogometna izbrana vrsta je kvalifikacije po sploh prvi zmagi nad Srbijo zaključila na četrtem mestu. Na ta način se je iz skupine C v dodatne kvalifikacije uvrstila Estonija, ki je z naskokom največje presenečenje teh kvalifikacij. Proti Srbiji je odločilen zadetek ob koncu prvega polčasa po strelu s kakšnih 40 metrov dosegel Dare Vršič, Samir Handanović pa je v 65. minuti še obranil strel Nemanje Vidića z bele točke.

V preostalih skupinah ni manjkalo zanimivih obračunov in razpletov. Grčija je v skupini F po preobratu v Gruziji prišla do pomembnih točk in ta način se je prebila neposredno na prvenstvo. Hrvaška se je morala po zmagi nad Latvijo zadovoljiti z drugim mestom in dodatnimi kvalifikacijami. Turki so v skupini A s pomočjo izjemne Nemčije, ki je proti Belgiji še desetič zmagala, prišli do drugega mesta. V skupini B je Rusija z zmago proti Andori potrdila preboj na EP, Irska pa si je v Dublinu v neposrednem srečanju z Armenijo zagotovila drugo mesto. Med bolj zadovoljnimi po koncu kvalifikacij so lahko Švedi, ki so kot edini odvzeli točke Nizozemski in se kot najboljša drugouvrščena reprezentanca uvrstili na prvenstvo.

Brez Ronalda na EP?

V skupini H je Danska v odločilni tekmi za prvo mesto premagala Portugalce in tako se neposredno prebila na EP, Portugalci pa bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah.

V skupini D je Bosna in Hercegovina po zadetku Edina Džeka v Parizu vodila vse do 78. minute, a je Franciji neposredno uvrstitev na prvenstvo zagotovil Samir Nasri. BiH bo na ta način primorana igrati v dodatnih kvalifikacijah. V skupini G sta bili vodilni mesti že oddani. Kot prva je končala Anglija, druga pa Črna gora. V skupini I si je drugo mesto zagotovila Češka, Španija pa je dobila že 15. zaporedni obračun.

Ne spreglejte