Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
21.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tim Matavž Matjaž Kek Robert Koren Milivoje Novakovič

Petek, 3. 6. 2011, 21.48

7 let, 12 mesecev

Slovenci do pričakovane zmage na Ferskih otokih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 v Toftirju premagala Ferske otoke z 2:0 (1:0).

Slovenski nogometaši so nalogo na Ferskih otokih opravili pričakovano. Osvojili so pomembne tri točke, ki jih ohranjajo v boju za Euro 2012. Čeprav je bilo igrišče, na katerem so črte risali še 15 minut pred tekmo, težko, mehko in razmočeno, to izbrancev Matjaža Keka ni preveč zmotilo. Kljub temu, da so večino tekme igrali z igralcem manj, so brez prevelike "drame" tekmo pripeljali do želenega razpleta.

Kek je tekmo začel s pričakovano postavo z Arminom Bačinovićem v zvezni vrsti in napadalno usmerjenimi Valterjem Birso, Josipom Iličićem, Milivojem Novakovićem in Timom Matavžem. Kljub očitni kakovostni razliki pa so se Slovenci na slabi zelenici kar nekaj časa mučili z domačimi nogometaši.

Prvo lepo priložnost na tekmi je zapravil Boštjan Cesar, ki je v deveti minuti z glavo meril le malce premalo natančno. Domači so prav tako pokazali, da so lahko nevarni, saj so prav Cesar in njegovi kolegi v obrambi imeli precej težav z gibljivima Joanom Edmundsnom in Christianom Lamhaugejem Holstom (ki je nekajkrat resno zapretil).

Prav slednji je v 24. minuti pobegnil slovenski obrambi, sam stekel proti Samirju Handanoviću, le malce pred kazenskim prostorom pa ga je s prekrškom zaustavil Marko Šuler. Kazen je bila jasna, glavni sodnik je slovenskemu branilcu pokazal neposreden rdeč karton.

Kljub igralcu manj je Slovenija povedla v 29. minuti, ko je po prostem strelu Valterja Birse žoga prišla do Tima Matavža, ta pa je z močnim strelom z desetih metrov žogo poslal v fersko mrežo. Matavž je deset minut zatem v dvoboju z domačimi branilci še padel v kazenskem prostoru domačih, vendar se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen.

Le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa so Slovenci podvojili prednost. Po kotu, ki ga je izvedel Birsa, je z glavo žogo v svojo mrežo potisnil Rogvi Baldvinson in tako svoji ekipi praktično razblinil vse upe po kakšnem presenečenju.

Kek je takoj zatem obrambo okrepil z Matejem Mavričem Rožičem in iz igre povlekel Birso, kar je bil jasen signal za čuvanje zanesljive prednosti. Kljub temu je bil Samir Handanović na resni preizkušnji v 66. minuti, ko je moral posredovati po prostem strelu Einarja Hansna z desnega roba kazenskega prostora.

Slovenski vratar je nato v 75. minuti posredoval še po poskusu Atlija Danielsna, gosti pa se se v zaključku tekme povsem osredotočili le na branjenje ugodnega izida, tako da so bili njihovi "izleti" v tekmečev kazenski prostor vse redkejši in manj nevarni. Zato pa je bilo nevarno pred slovenskim golom spet v 79. minuti, ko je bil v akciji Frodji Benjaminsen, toda ostalo je brez žoge v slovenski mreži.

Ne spreglejte