Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 8. 2008,
12.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 6. 8. 2008, 12.05

8 let, 5 mesecev

Skočić se je poslovil …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometni klub Interblock se je razšel s trenerjem Draganom Skočićem, predsednik Joc Pečečnik pa se umika iz strokovnih klubskih odločitev.

Dragan Skočić, ki je z edinim ljubljanskim prvoligašem v vitrino postavil dve lovoriki, pokalno, osvojeno 13. maja, in superpokalno osvojeno 9. julija, hkrati pa je v krstni sezoni Interblock rešil obstanka v elitni druščini, se je poslovil od vodenja ambicioznega prvoligaša.

Devetintridesetletnemu hrvaškemu strokovnjaku, ki bo 3. septembra praznoval 40. rojstni dan, je uspel še veliki met, saj je ekipo pripeljal v drugi krog kvalifikacij pokala UEFA, kjer se bodo "kockarji" pomerili z berlinsko Hertho. Kljub vsem uspehom pa se je Rečan, ki je v letošnji sezoni v prvenstvu remiziral proti HiT Gorici in Primorju, edini poraz pa je vknjižil v ponedeljek proti koprskemu prvoligašu, poslovil od Ljubljančanov. O tem, kdo bo njegov naslednik, še ni znano.

Izjava Dragana Skočića za javnost:

"Ne želim, da bi bil kot trener kluba, ki sem ga imel rad, ovira pri razvoju klubskih ambicij in sem prepričan, da smo od zagotovitve obstanka v prvi ligi pred dobrimi 12-imi meseci do danes dosegli več kot je bilo realno pričakovati. Kljub osebnemu razočaranju klubu želim vse najboljše tudi v bodoče. Smatram, da sem s svojim delom prispeval maksimalno, kar je bilo v moji moči in nikoli ne bom razumel, zakaj me je toliko ljudi sovražilo. V klubu nisem imel lahkega dela, saj sem moral umiriti začetne turbulence ter zagotoviti pogoje za normalno delo. Uspehi, ki smo jih dosegli, so bili rezultat stalno kritiziranega dela, a vseeno mislim, da je osvojitev dveh lovorik in uvrstitev v 2. kolo predtekmovanja UEFA več kot so vsi privrženci kluba pričakovali. Vsem, ki so bili z mano, se zahvaljujem. Rad bi povedal, da nikoli ne bom vedel, ali je mora napaka storjena s tem, da smo se uvrstili v drugi krog UEFA predtekmovanja, saj so nas vsi kritizirali, namesto, da bi nas podprli. Klubu želim resnično vse najboljše, predvsem pa predsedniku Pečečniku, ki mi je zaupal vse do prihoda novega strokovnega štaba in mi je vedno stal ob strani kot predsednik in kot človek. Ker sem bil ožigosan krivec za vse male vojne in težave ter tarča vseh mogočih kritik, sem se odločil, da predlagam svoj odstop predsedniku kluba, saj sem imel z njim poseben odnos."

Izjava predsednika Joca Pečečnika za javnost:

"Dragan Skočić je trener, ki bo v zgodovino NK Interblock zapisan z zlatimi črkami. Dragan je človek, ki mi je priskočil na pomoč ob trenutkih, ko sem ob nepoznavanju nogometa praktično ostal sam. Nikoli nisem imel težav z njegovim odnosom do kluba in lahko rečem, da mi je v klubsko vitirino prinesel dva pokala in uvrstitev v 2. krog predtekmovanja pokala UEFA. Če sem pošten, lahko rečem, da si v dvanajstih mesecih kaj takega niti v sanjah nisem predstavljal. Dragan je postal moj prijatelj in delo z njim mi je bilo v veselje, predvsem, pa je tvoril jedro našega kluba. Kljub našim dobrim odnosom lahko rečem, da Dragana ni nihče maral in veliko kritik je letelo na njegovo delo in rezultate, ki so po moji oceni vrhunski in ne vem, če je kakšen trener v tem času osvojil toliko kot je Dragan Skočić. Stalna tarča medijev, prijateljev kluba in celo meni najbližjih so me konstantno opominjali, da ga okolica enostavno ni sprejela. Dragan je bil moj začetek in hkrati moj konec, saj se tudi jaz z njim poslavljam od strokovnih klubskih odločitev. Draganu želim vse najboljše na njegovi poti v upanju, da bova ostala v tesnih odnosih tudi v bodoče. Morda je napaka, da se je zgodba o osvajanju lovorik NK Interblock prehitro odvijala in da je bilo nanj in na klub naloženo preveč zahtev, kljub temu, da že vrabci čivkajo, da je nogomet proces, ki rabi svoj čas. Seveda so navijači in celotna javnost neučakani in nerealni v svojih zahtevah ter pričakovanjih, saj želijo (želimo) iz meseca v mesec več ...''

''NK Interblock ni več samo Joc Pečečnik, ampak je s pomočjo Dragana Skočića ob osvojitvi pokala postal klub, ki je zapisan v zgodovino slovenskega nogometa. Klub je za prihodnost angažiral nov strokovni tim, za katerega menim, da je edini sposoben zagotoviti ponovno slovensko nogometno pravljico, ki se bo odvijala na novem bežigrajskem štadionu, v kolikor, ga od "kulturnega Boga poklicani" lokalni zaščitniki ne bodo pod pretvezo, zminirali na tak ali drugačen način, kar bi predstavljalo veliko zamudo pri gradnji in predvsem pri razvoju nogometa. Strokovni štab je ocenil, da je zamenjava trenerja Skočića rešitev za nadaljnje delo. Tudi sam sem podprl argumente novega direktorja in svetovalca ter ocenil, da je čas, da se od strokovnega dela distanciram tudi sam, saj za to nimam niti izkušenj niti izobrazbe. Verjamem, da je odločitev pravilna in da smo jo naredili ob pravem času. Vesel sem, da mi v bodoče ne bo potrebno odločati o strokovnih zadevah in bomo tudi v našem klubu upoštevali zlato misel: "Le čevlje sodi naj kopitar..." Hvala Draganu Skočiću za ves trud in na nek način mi je lepo, da z njim odhajam tudi jaz. Na čas preživet z Draganom sem zelo ponosen, predvsem pa me veže veliko emocij. Tako kot Draganu je tudi meni težko, da se je neko obdobje končalo, vendar sem sprejel odločitve prav zaradi boljšega jutri. Upam, da bo Dragan ostal tudi prijatelj našega kluba. Vesel sem tudi, da imam ob sebi po mojih ocenah najboljši možen strokovni tim in vse bom naredil, da bodo rezultati še boljši."

Ne spreglejte