Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 11. 2008,
8.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 11. 2008, 8.12

8 let, 5 mesecev

Savić: Ne bi rad, da se razigra Kirm

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vratar velenjskega Rudarja Boban Savić bi se zelo razveselil zmage nad dvakratnimi zaporednimi državnimi prvaki. V sobotnem dvoboju, ki bo odigran pod žarometi, napoveduje boj na vse tri točke.

V slovenski prestolnici lignita se v soboto obeta nov športni spektakel. Tokrat v skupni režiji najbolj priljubljenih moštev v mestu, Gorenja in Rudarja. Rokometaši bodo ob 18. uri v pokalu EHF v Rdeči dvorani gostili Lovćen iz Črne gore, dve uri kasneje pa se bo na štadionu Ob jezeru začela tekma 17. kroga PrveLige Telekom Slovenije med Pušnikovo četo in Domžalami. ''Domžale so državni prvaki, a bomo vseeno igrali na zmago. Tako kot vedno. Z zmago na Ptuju smo pozdravili šok, ki smo ga občutili po domačem porazu s Primorjem. Zdaj moramo v zadnjih štirih krogih jesenskega dela osvojiti veliko točk in se čim prej pridružiti vsaj sredini, če ne že vrhu. Tam nam je tudi mesto,'' je zaupal Sportalu srbski legionar na slovenskih tleh Boban Savić in s tem po njegovih besedah napovedal svojevrstni derbi kroga.

Dobrodošla konkurenca

Domžalčane je pred kratkim prevzel Vlado Badžim in že v svojem prvem izpitu z učinkovitim zaključkom proti ''svojim'' Koprčanom prekinil nepričakovano krizo ''ravbarjev''. ''Vsaka sprememba prinese nekaj novega. Bomo videli, kako se bodo Domžale z Badžimom izkazale pri nas. Dejstvo je, da imajo dober kolektiv. Od igralcev bi najbolj izpostavil Andraža Kirma, ki je v tem trenutku morda najboljši igralec lige. Ne bi rad, da se razigra proti nam,'' je bil iskren nekdanji vratar Obilića, Dinama iz Pančeva (oba Srbija), Rapida iz Bukarešte (oba Romunija), Grindavika (Islandija), Bele krajine in Livarja. Devetindvajsetletni Srb zagovarjal način dela Marijana Pušnika. ''Treningi so zelo zanimivi. Pri Pušniku je tako, da se nikoli ne ve vse do tekme, kakšna bo začetna postava. Vsi se trudijo, da bi bili uvrščeni med 18, kaj šele 11 igralcev. Ekipa je drugače dobra, konkurenca velja prav za vsako igralno mesto, kar pa je tudi dobrodošlo,'' meni ''stari'' znanec slovenskih zelenic.

Brez Perića in Kolsija

Zmaga na Ptuju je vrnila mir v slačilnice Velenjčanov. Treningi med tednom so potekali po predvidenem načrtu, zaenkrat pa je ni skupil nihče od igralcev, tako da bosta proti Domžalčanom manjkala le kaznovana Ozren Perić (strelec zmagovitega zadetka proti Labodu Dravi) in Finec Marko Tuomas Kolsi. S treningi je začel tudi Rusmin Dedič, ki pa še ni pripravljen po najboljših močeh.

Ne spreglejte