Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 5. 2008,
21.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 22. 5. 2008, 21.53

8 let, 5 mesecev

Savić: Drava sploh ni slaba ekipa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Livarja se bodo v predzadnjem, 35. krogu PrveLige Telekom Slovenije še zadnjič v elitni druščini predstavili domačemu občinstvu. V Ivančno Gorico v soboto prihaja Drava.

Ptujčani so v jesenskem delu kar dvakrat priznali premoč zadnjeuvrščenemu Livarju. Če ne bi prišlo do omenjenih ''spodrsljajev'', bi bila Drava pred zaključkom tekmovalne sezone 2007/08 v veliko bolj ugodnem položaju. Tako pa je četa Roberta Pevnika, ki je pred kratkim prevzel vodenje ''kurentov'', v resnih škripcih, saj zaseda na lestvici predzadnje mesto. V soboto prihaja štajerska zasedba v Ivančno Gorico.

Bo Livar, ki je zbral v dosedanjem poteku sezone kar 24 točk manj od Drave, znova usoden za prvoligaški klub iz najstarejšega slovenskega mesta? ''To bo za Dravo nedvomno zelo pomembna tekma. Tako kot je bila pred tednom za Celje. Kdor koli igra z nami, računa na zmago, sami pa se trudimo odigrati dvoboje po najboljših močeh in ne prepustiti tekmecem prav nič. Pri Livarju so sedaj dobili priložnost mlajši igralci, ki poprej niso veliko igrali. Vsaka tekma jim je zelo pomembna, saj se želijo dokazati. V soboto bomo igrali na zmago, brez popuščanja,'' je povedal za Sportal prvi vratar Livarja Boban Savić, ki se ne boji napadalcev Drave, jih pa vseeno spoštuje. ''Manjkal bo kaznovani Kmetec. Odkar je prišel nov trener, je ponovno v ekipi Zilić, nevaren je tudi Kelenc v vlogi 'polšpice'. Drava je dobra ekipa, prepolna mladih igralcev, ki lahko premagajo vsakogar. Sploh nima slabe ekipe,'' je prepričan izkušeni Srb.

Lo Duca še vedno poškodovan

Savić je zadovoljen z vzdušjem, ki vlada v slačilnici Livarja. ''Potem ko smo tudi uradno izpadli, treniramo bolj sproščeno. Vzdušje je bolje, ne čuti se več napetosti,'' je prepričan nekdanji vratar Bele krajine, ki še ne ve, kje bo po koncu sezone nadaljeval kariero. ''Nekaj klubov je že pokazalo zanimanje, a še nič konkretnega. Ko bo konec sezone, bi se rad najprej dobro spočil, nato pa se bom v začetku junija odločil, kako naprej.''

Trener ''ivanških risov'' Tomaž Kavčič, ki bo predzadnjič vodil dolenjsko moštvo, med tednom na treningih ni mogel računati na napadalca Tima Lo Duco. Sposojen nogometaš Domžal ima še vedno težavo s poškodbo in najverjetneje ne bo kandidiral za nastop proti Dravi. Kaznovanih igralcev ''to pot'' ni.

Ne spreglejte