Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
18.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Essam El-Hadary Mohamed Salah

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 18.20

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Savdska Arabija : Egipt

Savdska Arabija dobila boj za tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Savdska Arabija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometna reprezentanca Savdske Arabije je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Volgogradu premagala Egipt z 2:1 (1:1). Savdijci so s tem osvojili tretje mesto v skupini A, za obe ekipi pa je konec mundiala. Iz te skupine sta v osmino finala napredovala Urugvaj in Rusija.

Savdska Arabija v četrtem poskusu na svetovnih prvenstvih ni končala na zadnjem mestu skupine, potem ko je danes premagala Egipt. Ta pa bo še naprej čakal na svoje prvo slavje na mundialih. Če so bili Egipčani po tekmi razočarani, pa je bil malce boljše volje njihov vratar Essam El-Hadary, saj je s 45 leti in 161 dnevi postal starostni rekorder svetovnih prvenstev.

Egipčani so sicer dobili prvi polčas z 1:0. Za vodstvo je poskrbel prvi zvezdnik Egipta Mohamed Salah, ki je lepo sprejel dolgo podajo in nato z lobom z roba kazenskega prostora žogo poslal v mrežo. Salah je imel dve minuti zatem še eno priložnost, a jo je zapravil, tako kot tudi Mahmoud Trezeguet v 33. in 34. minuti, ko je streljal malce izven kazenskega prostora, a obakrat meril desne vratnice.

Essam El Hadary je postal najstarejši nogometaš v zgodovini svetovnih prvenstev. | Foto: Reuters Essam El Hadary je postal najstarejši nogometaš v zgodovini svetovnih prvenstev. Foto: Reuters

Savdijci so bili v polju sicer podjetnejši in imeli v 40. minuti na voljo prvo enajstmetrovko, ko je z roko igral Ahmed Fathi, toda El Hadary je obranil strel Fahada Al-Muwallada. Ob koncu prvega polčasa, natančneje v šesti minuti dodatka, pa so izkoristili drugo najstrožjo kazen, takrat je Ali Gabr po mnenju sodnikov in VAR storil prekršek nad Al-Muwalladom, Salman Al-Faraj pa je bil zanesljiv z bele točke. Pred tem so Savdijci sprožili še nekaj nenevarnih strelov od daleč, v 37. minuti pa je strel Al Faraja pred golov črto blokiral Ahmed Hegazi.

V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Trezeguet, ko je sredi kazenskega prostora streljal z glavo, a v 57. minuti za malo zgrešil cilj. V 69. in 70. minuti sta na drugi strani prav tako z glavo poskusila Hussein Al Moghawi in Muhannad Assiri, obakrat pa je bil na mestu starostni rekorder svetovnih prvenstev.

Tega pa je že v peti minuti sodniškega dodatka premagal Salem Al-Dawsari, ki je malce z desne strani sprožil z volejem iz bližine in žogo ob nasprotni vratnici poslal v mrežo.

Savdska Arabija : Egipt 2:1 (1:1)

Arena Volgograd, gledalcev 36.823, sodniki: Roldan, Guzman in de la Cruz (vsi Kolumbija).

Strelci: 0:1 Salah (22.), 1:1 Al-Faraj (45./11 m), 2:1 Al-Dawsari (90.).

Savdska Arabija: Al-Mosailem, O. Hawsawi, Al-Burayk, Al-Faraj, Bahbri (od 65. Asiri), Al-Shahrani, Otayf, Al-Moqahwi, Al-Dawsari, Al-Muwallad (od 80. Al-Shehri), M. Hawsawi
Egipt: El Hadary, Ali Gabr, Hegazi, Fathi, Hamed, Mohsen (od 64. Sobhi), Salah, Abdelshafy, Elneny, Said (od 45. Warda), Treziguet (od 81. Kahraba).

Rumeni kartoni: Ali Gabr, Fathi.

Ne spreglejte