Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 7. 2008,
15.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 25. 7. 2008, 15.13

8 let, 5 mesecev

Salkič: V "mesto burje" po prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Interblocka se bodo v 2. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili s Primorjem. In kaj pred gostovanjem v Ajdovščini meni Erik Salkič?

Nogometaši edinega ljubljanskega prvoligaša, ki so nedavno doživeli "krst" na mednarodnem prizorišču, so v uvodnem krogu nove sezone iztržili remi proti Novogoričanom.

"Tokrat smo igrali veliko boljše kot v Podgorici. Prvi polčas je bil dober, drugi sicer nekoliko slabši, a vidi se, da se forma stopnjuje … Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo še boljši," se je srečanja v slovenskem Las Vegasu proti štirikratnim državnim prvakom za Sportal najprej dotaknil Erik Salkič.

S kvalitetno ekipo do izpolnitve ciljev

"Kockarji" pa bodo tudi tokrat gostovali, odpravili se bodo namreč v "mesto burje", kjer jih bo pričakala četa Pavla Pinnija, ki je v minulem krogu ostala praznih rok v mestu ob Kamniški Bistrici. V taboru ljubljanske ekipe bodo naskakovali prvo letošnjo zmago v državnem prvenstvu, o čemer je prepričan tudi mladi slovenski reprezentant do 21 let: "Gremo po zmago … Prvenstvo se je šele začelo in cilji so jasni. Če slednje hočemo izpolniti, moramo že sedaj vknjižiti tri točke," je od optimizma žarel Salkič in glede ciljev, ki so bržkone jasni, odločno dodal: "Boj za vrh v državnem prvenstvu, osvojiti pokal in se v Evropi uvrstiti čim dlje. Imamo kvalitetno ekipo in to lahko uresničimo.".

Največji aduti: Zahora, Rodić, Rakovič

Ljubljančani, ki so se v poletnem prestopnem roku poleg nekaterih igralcev okrepili še z zvenečima imenoma- Dariom Zahoro in Amerjem Jukanom - imajo v ekipi, v primerjavi z minulo sezono, še močnejšo igralsko zasedbo. In kdo si po mnenju 21-letnega nogometaša v ljubljanski zasedbi zasluži naziv "prva violina"? "Imamo 20 enakovrednih igralcev, s katerimi lahko razpolaga trener. Kljub vsemu pa mislim, da smo najmočnejši v napadu. Dario Zahora, Aleksandar Rodić in Ermin Rakovič so namreč naši največji aduti."

Kdo pa bo največja nevarnost pri "sinovih burje"? "Tega ne bi vedel. Sicer niso pripeljali nekih zvenečih okrepitev, zato domnevam, da stavijo bolj na homogenost. To je tudi, vsaj po mojem mnenju, njihova prednost. A z Ajdovci se ne obremenjujemo. Upam, da bomo odigrali kot znamo in osvojili tri točke," je za konec dejal Sežančan.

Povratek Rakoviča, Jukan vprašljiv

Strateg "rdeče-belih", Dragan Skočić za nedeljsko srečanje ne bo imel težav s sestavo udarne enajsterice. Potem ko se po odsluženi kazni v ekipo vrača 30-letni Rakovič, je nastop člana slovenske izbrane vrste, Jukana, zaradi poškodbe še vprašljiv.

Kot zanimivost omenimo še, da so aktualni pokalni in superpokalni zmagovalci med tednom odigrali tudi prijateljsko srečanje, moči pa so merili z drugoligaško Bonifiko ter zmagali s 5:2. Pri Ljubljančanih so v polno zadeli kapetan Rakovič z bele točke, dvakrat pa sta bila uspešna Josip Iličič in mladi Izraelec, Izthak Itzig Cohen. Slednji se namreč nahaja na preizkušnji v slovenski prestolnici.

Ne spreglejte