Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 2. 2010,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 17. 2. 2010, 10.00

8 let

Ronaldo: V Madridu bomo nadigrali Lyon

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bogati Real Madrid je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Lyonu pokleknil na kolena. Prvi zvezdnik španskega velikana Cristiano Rolando pred povratnim srečanjem vseeno ni zaskrbljen.

Portugalskega asa boleč poraz, ki je resno omajal sanjski scenarij navijačev Reala, kako na domačem ''dvorišču'' sredi štadiona Santiago Bernabeu z ljubljenci proslaviti evropski naslov, ni potrl.

Po prihodu iz slačilnice je predstavnikom sedme sile dal vedeti, da je prepričan o napredovanju ter da je Real Madrid tako močan, da lahko Lyonu na povratni tekmi podari vsaj nekaj zadetkov. ''Ne preostane nam nič drugega kot v Madridu nadoknaditi zaostanek in se uvrstiti v četrtfinale,'' meni 25-letni Portugalec, ki je v dresu ''rdečih vragov'' že stopil na evropski vrh, pri ''belih baletnikih'' pa želi ponoviti podvig že v tej sezoni, ko bo 22. maja veliki finale lige prvakov odigran prav na štadionu Reala.

Lyon se je dobro branil

To bi bil tudi jubilejni deseti evropski naslov. ''Poraz v Lyonu me ne skrbi. Poraz spada med sestavne dele nogometa. V ligi prvakov je vedno zahtevno na gostovanjih, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Lyon se je dobro branil, veliko igralcev se je postavilo izza žoge in nam povzročalo težave pri organizaciji napadov. Vendarle pa sem prepričan, da smo dovolj kakovostni za preboj. Doma bomo nadigrali Lyon in ga premagali z dvema ali pa tremi zadetki prednosti,'' napoveduje nedavni strelec dveh zadetkov na prvenstveni tekmi v Xerezu, ki ga slepi naboji Pellegrinijeve čete na Gerlandu niso spravili v slabo voljo.

Real se je z učinkovitostjo dokazal v skupinskem delu, ko je na šestih tekmah dosegel 15 zadetkov. Za napredovanje med osem najboljših bo pred domačim občinstvom moral mrežo Francozov zatresti (v najboljšem primeru in s pomočjo kazenskih strelov) vsaj enkrat. ''Sploh ni važno, kdo bo strelec. Važno je le, da napredujemo in nastopimo v finalu. Drugega nam ne preostane.''

Ne spreglejte