Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 3. 2014,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Roman Bezjak Alžirija

Torek, 4. 3. 2014, 13.47

8 let

Roman Bezjak: Predsednik me v klubu ne more zadržati za večno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski napadalec Roman Bezjak je v življenjski formi. Zadetki so ga pripeljali pod vrh najboljših strelcev lige Europa in bolgarskega prvenstva, zdaj čaka še na strelski prvenec v slovenskem dresu.

Korošec je na reprezentančne priprave na sredino prijateljsko tekmo z Alžirijo prispel še pod vtisom zgodovinskega evropskega dosežka. Njegov klub Ludogorec iz Razgrada je v izločilnem delu lige Europa ustavil favorizirani Lazio, Slovenec na delu v Bolgariji pa je prispeval zadetka tako v Rimu kot tudi v Sofiji. In to kakšna … Mrežo Rimljanov je zatresel na mojstrski način in dokazal, da je v tem trenutku eden najbolj vročih slovenskih nogometašev.

V dresu reprezentance se še ni vpisal med strelce. Dvakrat je njegov strel ustavil okvir vrat. Na gostovanju na Finskem ter na celjski zelenici, ki jo pozna kot lastno dlan, proti Kanadi, tako da se čaka na srečni trenutek. "Potrpežljiv sem. Vse se bo postavilo na svoje mesto. Slej ko prej bom dočakal prvi zadetek," je na reprezentančnem zboru, ko so ga hitro obkrožile kamere in mikrofoni, z mirnim glasom poudaril Roman Bezjak.

V sredo bo reprezentančni dres oblekel četrtič. Katančeva četa se odpravlja v goste afriški udeleženki svetovnega prvenstva, Alžiriji. "To bo novo dokazovanje, namenjeno temu, da selektor dobi občutek, kakšna je forma posameznikov. To bo kontrola," je napovedal tekmo z Alžirci.

S tem, kar mu nudi bolgarski prvak, je zadovoljen. "Klub je odlično organiziran. Za vse je poskrbljeno tako, kot je treba. Lahko misliš le na nogomet," je pohvalil organiziranost Ludogorca. Pogodbo z eno največjih evropskih senzacij, v ligi Europa v tej sezoni sploh še ni doživel poraza, ima podpisano še za leto in štiri mesece. Snubcev, ki ga želijo preseliti v bolj zahodne evropske kraje, naj ne bi manjkalo. "O tem, da bi šel kam drugam, trenutno ne razmišljam. Sem igralec Ludogorca, bomo pa videli, kaj bo odločil predsednik."

O ponudbi Getafeja ni vedel nič

O Bezjakovi usodi v Bolgariji bi imel torej največ za povedati predsednik in bogat podjetnik Kiril Domuščijev. V rokah drži škarje in platno. Po veličastnem remiju, s katerim je Ludogorec preskočil rimsko oviro (3:3 v Sofiji, 1:0 v Rimu), je lastnik kluba sporočil, da je pripravljen slovenskega napadalca odstopiti snubcem le za znesek z osmimi številkami.

Mejo je postavil na deset milijonov evrov. Drži ali ne? "V medijih se veliko omenjajo stvari, da predsednik postavlja cene. Sam verjamem, da me predsednik v klubu ne more zadržati za večno. Verjamem, da bo našel pravo rešitev," je med vrsticami dal vedeti, da bi lahko Razgrad zapustil že med poletnim prestopnim rokom.

Jeseni je bilo mogoče zaslediti vztrajnost španskega prvoligaškega kluba Getafe, da svoje vrste obogati s 25-letnim Slovencev. Ludogorec naj bi postavil mejo petih milijonov evrov. "Glede te ponudbe nisem nič vedel, vse je bilo prepuščeno klubu. V to se nisem poglabljal, ampak le čakal, ali se bodo odločili, da sprejmejo odškodnino. Tega niso naredili, zato tudi nisem bil seznanjen s podrobnostmi."

Ne spreglejte