Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Džengis Čavušević

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

8 let

Rene Krhin izgubil živce, skoraj pa tudi "nogo"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometni legionarji so poskrbeli za nekaj mejnikov. Rene Krhin je prvič nastopil v španskem prvenstvu, Kevin Kampl je dočakal krstno zmago v Dortmundu, Robert Berić pa je paral živce Riedu.

Vid Belec: Slovenski vratar se je po vrnitvi iz Turčije vrnil v Milano k Interju, kjer pa ne spada med tri najpomembnejše igralce med vratnicama, tako da ni kandidiral za nedeljsko srečanje med Interjem in Atalanto. Za Štajerca je zaznati nekaj zanimanja klubov iz vzhodnih delov Evrope, kjer še poteka prestopni rok. V zadnjih dneh se je največkrat omenjala možnost posoje v Romunijo.

Samir Handanović: Inter dviguje formo. Po Palermu je prepričljivo odpravil še Atalanto. V Bergamu je prikazal všečen, napadalni nogomet, s katerim je gostitelje nadigral kar s 4:1. Dva zadetka je dosegel Kolumbijec Freddy Guarin, za Atalanto pa je v polno zadel Argentinec Maximiliano Moralez. Ljubljančan je branil vso tekmo, pri zadetku pa je bil nemočen. V drugem polčasu je ostal skoraj brez dela, saj si Atalanta ni priigrala omembe vrednejše priložnosti. Inter se je na lestvici povzpel na deveto mesto, za tretjeuvrščenim Napolijem zaostaja okroglih deset točk.

Jan Oblak: Španski prvak Atletico Madrid je nepričakovano pokleknil na gostovanju v Vigu. Celta je madridskega velikana, ki je v prejšnjem krogu ponižal Real, premagala z 2:0, oba zadetka pa dosegla v drugem polčasu. Škofjeločan še vedno čaka na krstni nastop v španskem prvenstvu. V nedeljo zvečer je na štadionu Balaidos sedel na klopi za rezervne igralce. Atletico si je otežil položaj pri vrhu, saj po petem porazu v tej sezoni za vodilni Realom zaostaja sedem, za drugouvrščeno Barcelono pa šest točk.

Siniša Anđelković: Palermo je v soboto prekrižal načrte Neapeljčanom in jih na domačem štadionu Renzo Barbera spravil v slabo voljo z zmago 3:1, v kateri je vso tekmo sodeloval tudi Kranjčan. Junak srečanja je bil z zadetkom in dvema podajama Argentinec Franco Vazquez. Palermo je na razpredelnici po 23 nastopih na visokem osmem mestu.

Gregor Balažic**: Prekmurec je v zimskem prestopnem roku dres Karpatyja iz Lviva zamenjal s črno-belim, dolgoletnim simbolom beograjskega Partizana. Srbski podprvak, ki je jesenski del končal na prvem mestu, pred Crveno zvezdo pa ima šest točk prednosti, bo v spomladanski del vstopil 21. februarja. V mestnem obračunu se bo pomeril z Voždovcem, kjer igrata dva slovenska nogometaša Dejan Djermanović in Anej Lovrečič. Beograjčani so na pripravah v Turčiji premagali Maribor z 2:1 in vijolicam zadali edini poraz v pripravljalnem obdobju. Balažic, ki je na isti dan praznoval 27. rojstni dan, ni zaigral. Mišo Brečko: Köln je v soboto nesrečno ostal brez dragocene točke na vedno zanimivem lokalnem derbiju v Mönchengladbachu. Borussia je do zmage z 1:0 prišla v sodnikovem podaljšku, v polno pa je zadel švicarski reprezentant Granit Xhaka. Kapetan kozličkov je dvoboj ponovno spremljal s klopi za rezervne igralce, tudi tokrat je na mestu desnega bočnega igralca zaigral Poljak Pawel Olkowski. Kozlički so prejeli prvi zadetek v tem koledarskem letu, na lestvici pa padli na 11. mesto. Trboveljčan je v tej sezoni zbral le deset nastopov, v tem letu mu avstrijski trener Peter Stöger še ni namenil priložnosti.

Boštjan Cesar: Chievo je po Parmi (1:0) premagal še Sampdorio (2:1) in se na lestvici povzpel na 15. mesto. Tako visoko ni bil v serie A že kar nekaj časa. Pri zmagi nad Mihajlovićevo četo sta na dvoboju v Veroni sodelovala tudi slovenska legionarja. Cesar je obrambi dirigiral vseh 90 minut.

Branko Ilić: Partizan je v Srbiji osvojil jesensko krono. Pred večnim tekmecem Crveno zvezdo ima šest točk prednosti. Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Ljubljančan po novem v ožjem delu obrambe sodeluje z rojakom Gregorjem Balažicem, v mestnem obračunu pa se bo pomeril z Voždovcem, kjer igrata dva slovenska nogometaša Dejan Djermanović in Anej Lovrečič. Črno-beli so na pripravah v Turčiji premagali tudi Maribor (2:1). To je bil edini poraz vijolic v tem letu, Ilić pa je proti slovenskemu prvaku odigral vso tekmo.

Bojan Jokić**: Villarreal je po pokalnem porazu pri Barceloni (1:3) ostal brez goriva še na prvenstveni tekmi v Madridu. Izgubil je proti Rayo Valeccanu z 0:2. Oba zadetka je prejel v drugem delu in okusil grenkobo že tretjega poraza na zadnjih štirih srečanjih. Rumena podmornica ostaja na šestem mestu, a ji je Sevilla ušla na štiri točke razlike. Kranjčan še vedno okreva po operaciji kolena, tako da ni kandidiral za nastop.

Dominic Maroh: Köln je v soboto nesrečno ostal brez dragocene točke na vedno zanimivem lokalnem derbiju v Mönchengladbachu. Borussia je do zmage z 1:0 prišla v sodnikovem podaljšku, v polno pa je zadel švicarski reprezentant Granit Xhaka. Kozlički so v odsotnosti Maroha, ki je manjkala zaradi zdravstvenih težav (bolezen), prejeli prvi zadetek v tem koledarskem letu, na lestvici pa padli na 11. mesto. Maroh, sin Slovenca in Nemke, je nedavno s kozlički podaljšal zvestobo do leta 2018.

Martin Milec: Standard Liege je v soboto nesrečno ostal brez zmage v Waregemu. Do 86. minut je vodil proti Zulte-Waregemu z 1:0, nato pa prejel zadetek, tako da se je srečanje končalo z 1:1. Štajerec je odigral vso tekmo in si v 66. minuti prislužil rumeni karton. Storil je prekršek na najstrožjo kazen, ki pa je gostitelji na njegovo srečo niso pretopili v zadetek. Standard je na lestvici na petem mestu, za vodilnim Anderlechtom zaostaja osem točk. V Belgiji odmeva tudi prerojeni, a še vedno zadnjeuvrščeni Lierse, ki je po odhodu Slaviše Stojanovića začel osvajati točke. V soboto je je v derbiju začelja odpravil Cercle Brugge in se mu na lestvici približal na dve točki zaostanka, Etien Velikonja pa je odigral 83 minut ter prispeval podajo za prvi zadetek Lierseja, ki je kar 65 minut igral z nogometašem manj na igrišču.

Miral Samardžić: Rijeka je v nedeljo remizirala pri Istri v Pulju (0:0) in ponudila zagrebškemu Dinamu možnost, da mu pobegne na 12 točk razlike. Jeseničan je odigral vso tekmo in si v 27. minuti zaradi ostrega prekrška prislužil rumeni karton. Rijeka se bo v sredo v prestavljeni tekmi prejšnjega kroga doma pomerila s splitskim Hajdukom. Obeta se jadranski derbi, ki bi lahko Kekovi četi pred dalmatinskim tekmecem prinesel že 14 točk prednosti.

Andraž Struna: PAS Giannina je v soboto v Ioannini nepričakovano pokleknila proti Panioniosu (1:3). Koprčan je ohranil standardno mesto v začetni enajsterici grškega prvoligaškega kluba in na položaju desnega bočnega branilca odigral vso tekmo. PAS Giannina ostaja na visokem šestem mestu.

Valter Birsa: Chievo je po Parmi (1:0) premagal še Sampdorio (2:1) in se na lestvici povzpel na 15. mesto. Tako visoko ni bil v serie A že kar nekaj časa. Pri zmagi nad Mihajlovićevo četo sta na dvoboju v Veroni sodelovala tudi slovenska legionarja. Primorec je po dolgem času odigral vso tekmo in dokazal, da je iz tedna v teden bolje pripravljen. Chievo čaka v prihodnjem krogu pomembna tekma, gostovanje pri najbližjem sosedu na razpredelnici Empoliju.

Goran Cvijanović*: Rijeka je v nedeljo remizirala pri Istri v Pulju (0:0) in ponudila zagrebškemu Dinamu možnost, da mu pobegne na 12 točk razlike. Primorec je dvoboj na štadionu Aldo Drosina spremljal s klopi za rezervne igralce in še drugič zapored v tem koledarskem letu ostal brez nastopa.

Josip Iličić**: Fiorentina v zadnjih tednih navdušuje. Zmagala je še tretjič zapored, tokrat je v soboto osvojila štadion Citta del Tricolore v Reggio Emilii, kjer igra domače tekme Sassuolo. Pri vijolicah sta blestela egiptovski novinec Mohamed Salah (gol in podaja) ter Senegalec Khouma Babacar (dva gola in podaja), Kranjčan pa je vstopil v igro šele v 82. minuti, ko je zamenjal Salaha. Takrat je bil že postavljen končni rezultat. Fiorentina je zadržala četrto mesto, za Napolijem zaostaja le še štiri točke.

Kevin Kampl: Slovenski zvezdnik v Dortmundu je končno dočakal še prvo domačo zmago. Borussia je s 4:2 odpravila Mainz, trener Jürgen Klopp, ki se je v Dortmund preselil prav iz Mainza, pa je slovenskemu reprezentantu zaupal 70 minut. Kampl jih je odlično izkoristil in na razprodanem štadionu Signal Iduna Park pred 80 tisoč gledalci vpisal prvo podajo v nemškem prvenstvu. Podal je prvemu asu rumeno-črnih Marcu Reusu in si za svoj nastop prislužil pozitivne ocene. Borussia je izplavala iz nevarnih voda, zdaj je na 15. mestu.

Andraž Kirm: Omonia je v nedeljo izgubil derbi 20. kroga ciprskega prvenstva. Čeprav je računal na pomoč domačih gledalcev, je v Nikoziji izgubil proti vodilnemu Apollonu z 1:2. Ljubljančan je odigral 73 minut, njegov klub pa se nahaja na četrtem mestu. Zaostanek za Apollonom zdaj znaša deset točk.

Rene Krhin**: Cordoba je v soboto pričakovano ostala brez točk v Sevilli, dvoboj na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan, kjer so v prejšnji sezoni evropsko pravljico končali Mariborčani, pa bo ostal v večnem spominu Štajercu, ki je prvič oblekel dres španskega prvoligaškega kluba in se predstavil občinstvu na Pirenejskem polotoku. Krhin, posojen igralec Interja, si tekme ne bo zapomnil po dobrem. Njegova ekipa je ostala brez možnosti za ugoden rezultat (0:3), sam pa je postal žrtev ostrega prekrška. V 73. minuti je Poljak Grzegorz Krychowiak iztegnil nogo in ga s podplatom nevarno kresnil tik pod koleno. Zaradi omenjene nesramnosti je bil takoj izključen.

Rene je obležal v bolečinah. Prizor ni bil prijeten, porajale so se črne misli in spomin na dolgotrajno okrevanje, s katerim je imel mladi Slovenec v preteklosti zaradi težav s kolenom že opravka. Na srečo se je izkazalo, da ni nič hujšega, je bil pa Krhin tako razjarjen, da je želel takoj obračunati s Poljakom. Soigralci so ga umirili, sodnik mu je pokazal rumeni karton, Cordoba pa je padla na zadnje mesto. Poljak se je pozneje Krhinu opravičil prek socialnega omrežja, Rene, sokrivec za prvi prejeti gol Cordobe zaradi slabega pokrivanja igralca pri kotu Seville, pa se mu je športno zahvalil za opravičilo.

Jasmin Kurtić: Fiorentina v zadnjih tednih navdušuje. Zmagala je še tretjič zapored, tokrat je v soboto osvojila štadion Citta del Tricolore v Reggio Emilii, kjer igra domače tekme Sassuolo. Vijolice so zmagale s 3:1, blestela sta egiptovski novinec Mohamed Salah (gol in podaja) ter Senegalec Khouma Babacar (dva gola in podaja). Belokranjec, ki ga Fiorentina presenetljivo ni uvrstila na seznam evropskih tekem v ligi Europa, je po dolgem času zaigral v začetni enajsterici. Odigral je vso tekmo. Fiorentina je zadržala četrto mesto, za Napolijem zaostaja le še štiri točke.

Dejan Lazarević: Sassuolo je v soboto doma izgubil proti Fiorentini (1:3), hitronogi Domžalčan pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce in ni vstopil v igro. Tako je splavala po vodi možnost, da bi se prvič predstavil navijačem zeleno-črnih na domači zelenici. Sassuolo je na razpredelnici na 12. mestu.

Nejc Pečnik: Japonska druga liga se bo začela čez tri tedne. Korošca krstni nastop v dresu moštva JEF United čaka 8. marca, ko bo gostoval pri V-Varen Nagasakiju. To bo njegova prva izkušnja z japonskim nogometom.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v nedeljo v spopadu za peto mesto v turškem prvenstvu v napetem dvoboju izgubil v Trabzonu. Trabzonspor je zmagal s 3:2, slovenski reprezentant pa tokrat ni kandidiral za tekmo.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo se pripravlja na nadaljevanje sezone. Prezimil je na 12. mestu, ki mu v tem trenutku zagotavlja obstanek. Prvenstvo se nadaljuje šele 7. marca, Torpedo čaka najprej gostovanje pri Amkarju v Permu.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v koledarsko leto 2015 vstopil z visoko zmago nad Riedom, pri kateri je imel prste vmes tudi 23-letni Krčan. Drugi najboljši strelec avstrijskega prvenstva je "sodeloval" pri vseh treh kazenskih strelih, ki so bili dosojeni zaradi njega, poleg tega pa je zakrivil tudi dva rdeča kartona in poskrbel, da je Ried še pred koncem prvega dela ostal le z deveterico igralcev. Berić na lestvici najboljših strelcev avstrijske bundeslige s 14 zadetki zaostaja le za Špancem Jonatanom Sorianom (21). Zeleno-beli za Salzburgom zaostajajo devet točk.

Roman Bezjak**: Branilec bolgarskega naslova iz Razgrada je leto 2014 končal na drugem mestu. Vodilni CSKA iz Sofije ima tri točke prednosti, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 28. februarja, ko se bo Ludogorec v derbiju 20. kroga udaril z Lovečom. Ludogorec je v sezono vstopil v pokalu. V nedeljo je v prvi tekmi osmine finala bolgarskega pokala izgubila pri Beroeju v Stari Zagori z 1:2, Korošec pa se je znašel v začetni enajsterici bolgarskega prvaka, a nato igro zaradi poškodbe zapustil že po 42 minutah. Pred tem je prejel še rumeni karton. "Zabolelo me je v križu. Upam, da ni nič hujšega, a sem raje zapustil igrišče, ker nisem mogel nadaljevati z igro," je Sportalu iz Bolgarije sporočil Korošec, ki ga danes čaka podroben zdravstveni pregled. Najboljši evropski strelec Ludogorca upa, da mu preglavice povzroča kakšen izmed živcev in verjame, da bi se lahko na igrišča vrnil že kmalu. Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo.

Džengis Čavušević*: St. Gallen je v nedeljo na tekmi 20. kroga švicarskega prvenstva remiziral z zadnjeuvrščenim Luzernom. Gledalci na štadionu AFG Arena niso dočakali zadetkov (0:0). Ljubljančan je odigral 65 minut, zapravil nekaj priložnosti, nato pa ga je zamenjal izkušeni napadalec Albert Bunjaku, ki nastopa za izbrano vrsto Kosova. St. Gallen je na razpredelnici na petem mestu.

Zlatko Dedić**: FSV Frankfurt v drugi nemški ligi nadaljuje z odličnimi rezultati. V nedeljo je v gosteh prekrižal načrte bogatemu klubu RB Leipzig in ga premagal z 1:0. Koprčan je dvoboj, po katerem se je klub iz Frankfurta povzpel na deseto mesto, spremljal s klopi za rezervne igralce.

Zlatan Ljubijankić: Urawa Red Diamonds se pripravlja na novo sezono, ki se bo začela 7. marca. Ljubijankićevo novo moštvo čaka gostovanje v Hiratsuki.

Tim Matavž**: Augsburg je v soboto v razburljivem dvoboju 21. kroga nemškega prvenstva v gosteh izgubil z Werderjem (2:3), ki je padel v zmagoviti niz in v zadnjem času zmaguje kot za stavo. Bavarski klub je po porazu zdrsnil na peto mesto, Primorec pa zaradi zdravstvenih težav še ni kandidiral za nastop.

Milivoje Novaković: Izkušeni Ljubljančan bo novo sezono japonskega prvenstva dočakal v novem dresu. Odločil se je za moštvo Nagoya Grampus, prvič pa se bo navijačem predstavil 7. marca, ko bo na domačem štadionu Toyota gostil ekipo Matsumoto Yamaga.

Ne spreglejte