Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2008,
20.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 20.12

8 let, 5 mesecev

Rajčevič: Po zmagi na skupno večerjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Luke Koper se bodo v zadnjem srečanju jesenskega dela sezone pomerili s HiT Gorico. Pred 20. krogom PrveLige Telekom Slovenije Aleksander Rajčevič napoveduje …

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša tretje četrtine prvenstva niso začeli po notah črnega niza. Proti sedemkratnim državnim prvakom so namreč remizirali in se tako iz štajerske prestolnice v Koper vrnili z "veliko" točko.

"Slednja je za nas vredna kot tri in mislim, da smo bili najbolj veseli za to točko prav mi. Bili smo sicer enakovreden tekmec, čeprav so Mariborčani imeli v posesti več žoge in več priložnosti," se je v uvodu za Sportal srečanja v Ljudskem vrtu dotaknil Aleksander Rajčevič.

"Stopiti skupaj in …"

Še zadnje dejanje jesenskega dela sezone pa "kanarčke" čaka konec tedna, ko bodo na Bonifiki gostili štirikratne državne prvake iz Nove Gorice. Nasprotnik bo sila težak, a kljub temu si v taboru koprske zasedbe želijo (šele) četrtič v tej sezoni okusiti slast zmage.

"To bo težka tekma, predvsem, ker bo odigrana pred domačimi gledalci. Upam, da bomo zmagali, čeprav so Novogoričani v boljši formi. A moramo stopiti skupaj in zadnjo tekmo zmagati ter se tako na lestvici približati Primorju in Labodu Dravi … Drugi del sezone bi tako začeli z boljšega izhodišča," pred primorskim derbijem kljub takšnim in drugačnim turbulencam v tej sezoni povsem optimistično razmišlja 22-letni Primorec.

Izkupiček na strani Novogoričanov

V tej sezoni sta se primorski ekipi udarili dvakrat. Potem ko so "vrtnice" na krilih novogoriškega bisera Etiena Velikonje, ki je mrežo koprskega vratarja takrat zatresel kar trikrat, cvetele v 2. krogu na Obali, za domačine je takrat zadel Saša Božičič, so bili varovanci Primoža Glihe uspešni tudi v 11. krogu pred domačimi gledalci.

Za poln izkupiček sta v slovenskem Las Vegasu poskrbela Milan Osterc in perspektivni napadalec, še ne 20-letni Velikonja. Izkupiček je torej na strani Novogoričanov ... A to na sobotno srečanje bržkone ne bo imelo izrecnega vpliva. "Pogovarjali smo se, da moramo zmagati vsaj na zadnji tekmi in tako bo tudi ozračje v ekipi boljše. Torej, da po zmagi gremo na skupno večerjo in dobre volje na premor," je pred zadnjim letošnjim plesom na prvoligaških zelenicah odločno dejal koprski branilec.

Aduta: Velikonja in Osterc

Koprčani, ki presenetljivo kotirajo na repu prvenstvene razpredelnice, bodo bržkone poskušali osvojiti novogoriški skalp. Kdo bo na tej poti največja prepreka in nerešljiva uganka v vrstah "igralničarjev"? "Eden izmed adutov bo nedvomno Etien Velikonja, ki je v odlični strelski formi, a tudi drugih ne gre podcenjevati. Cela ekipa, ki je mlada in jo hvali tudi Primož Gliha, je dobra. Če bo igral Milan Osterc, utegne prav tako biti nevaren," s hvalami na račun novogoriških napadalcev ni skoparil nekdanji mladi reprezentant do 21 let, ki nam je za konec razkril še recept za težko pričakovan uspeh na zadnjem srečanju … " V Mariboru smo delovali kot celotna ekipa, zato bi slednjo, poleg borbenosti in dobre postavitve na igrišču, tudi tokrat omenil. Če bomo dali vse od sebe, bomo zmagali brez problema. Ne bi pa izpostavil nobenega našega igralca."

Povratek Vilerja, Brulca, Krefta, …

Koprski strateg Nedžad Okčič bo lahko proti četrtouvrščeni ekipi razpolagal z obsežnejšo zasedbo kot v minulem krogu v Ljudskem vrtu. Po saniranih poškodbah se namreč v ekipo vračajo Mitja Viler, Boštjan Kreft in Mitja Brulc.

Potem ko se po odsluženi kazni v ekipo vrača Saša Božičič, bo tokrat zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov počival Adewale Sunday Amusan. Nekaj težav s poškodbo ima prvi vratar med koprskima vratnicama Ermin Hasič, zato je njegov nastop bržčas še vprašljiv. V ekipi pa zaradi bolezni nedvomno ne bo Aleša Šmona.

Ne spreglejte