Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
25. 3. 2012,
22.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Mordej

Nedelja, 25. 3. 2012, 22.18

7 let, 12 mesecev

R. Mordej: Igranje na SP bi bil vrhunec naših karier

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Čehi so favoriti," je pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij dejal Rok Mordej, ki pa bo z reprezentančnimi kolegi skušal dokazati, da papirnati favorit vedno ne zmaguje.

Po razočaranju na Hrvaškem, kjer so Slovenci naglas govorili o uvrstitvi v drugi del evropskega prvenstva, čaka slovenske futsaliste nov velik obračun. Po besedah slovenskega tabora, naj bi bil ta za razvoj slovenskega futsala, še bolj pomemben kot sam EP. Drevi se bo Slovenija na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v velenjski Rdeči dvorani udarila z nepredvidljivimi Čehi. ''Ekipa je ostala enaka kot na EP, manjka le Damir Pertič. Fizično smo dobro pripravljeni, razlika je le, da bodo tokrat glave bolj čiste. Favoriti so vsekakor Čehi, zato nimamo kaj izgubiti in moramo v tekmo, kar se da sproščeno. Na preteklem EP smo delali preveč napak in upam, da bomo te proti Čehom zmanjšali na minimum,'' je za uvod dejal Rok Mordej, član slovenskega prvoligaša Dobovec Trgovine Jager.

Slednji je še kako zadovoljen z žrebom, saj bi bile druge ekipe iz prvega bobna, mnogo težji nasptornik od kakor Češka: ''Res je, dobili smo tekmeca, ki smo si ga želeli. Ni skrivnost, da proti drugim ekipam iz prvega bobna, ne bi imeli kaj dosti možnosti za napredovanje. A vedeti je potrebno, da imajo tudi Čehi vrhunsko ekipo in veliko presenečenje bi bilo, če bi nam jih uspelo izločiti.''

"Pomembno vlogo bodo imeli vratarji"

Češka postava ni neznanka, nastopili bodo v identični postavi kot na zadnjem EP, manjkal bo le kaznovani David Fric. Roman in Michal Mareš, Lukas Rešetár, Jan Janovský, Zdenek Sláma, Jiri Novotný, Mihcal Belej, Josef Havel, Libor Gerčák, Jakub Žďánský, Michal Seidler, Petr Oliva in Marek Kopecky. Selektorju Tomasu Neumannu asistira brazilski trener Ricardo Sobral, v Slovenijo pa je prišel tudi Petr Fousek, bivši predsednik Uefine futsal komisije.

Kako se lotiti favoriziranega nasprotnika? ''Čehi imajo odlične posameznike, ki znajo prebiti po bokih, ampak s pametno igro v obrambi, se jih da zaustaviti,'' je dejal Mordej, ki poudarja, da šibkih točk Čehi skorajda nimajo: ''Neke posebej šibke točke Čehi nimajo. Enostavno moramo igrati našo igro in čakati naše priložnosti. Zelo pomembno vlogo pa bodo imeli tudi vratarji, ki lahko odločijo srečanje. Seveda bo potrebno imeti tudi nekaj športne sreče.''

V slovenskem taboru se zavedajo, da bo ponedeljkov obračun šele prvi polčas, saj jih 11. aprila čaka še povratno srečanje v Pragi. ''To je velika prednost, da Čehi drugo tekmo igrajo pred svojimi navijači, a mi se moramo osredotočiti na prvo in iztržiti čim boljši rezultat. Le na ta način bomo lahko potovali v Prago z upanjem na uvrstitev na SP.''

''Čehom prepuščamo vlogo favorita, a če se bo pokazala kakšna možnost, jo bomo seveda izkoristili. Igranje na svetovnem prvenstvu, bi bil vrhunec naših karier. Upam, da nam uspe, '' je še zaključil Mordej.

Selektor Andrej Dobovičnik je potrdil, da so vsi igralci zdravi, moštvu se je v soboto pridružil tudi Kristjan Čujec, ki je srečno prišel iz Španije. Slovenci so po dopoldanskem nedeljskem treningu ''na kraju zločina'', zvečer opravili še videoanalizo nasprotnika. V ponedeljek slovenska izbrana vrsta ne bo trenirala, po kosilu ob 14. uri bo sledil sestanek, potem pa odhod na tekmo, kjer se pričakuje bučna podpora s tribun.

Vabljeni torej v velenjsko Rdečo dvorano na ogled futsal spektakla, ki se bo začel 18.30.

Ne spreglejte