Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
6. 2. 2018,
20.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

futsal euro 2018 Damir Puškar Rok Mordej

Torek, 6. 2. 2018, 20.00

6 let, 2 meseca

Damir Puškar in Rok Mordej

Ganjena Puška prestrašila navijače

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Slovenija Rusija futsal | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Damir Puškar, prvi vratar slovenske futsal izbrane vrste, je tudi proti Rusiji pokazal, da je eden najboljših vratarjev na tem evropskem prvenstvu. Ubranil je vse, kar se je ubraniti dalo, in na koncu zbral izjemnih 16 obramb. Oba zadetka je prejel, ko se je ruski igralec sam znašel pred njegovimi vrati.


Slovenija se je od domačega evropskega prvenstva poslovila v četrtfinalu. Hrabra Slovenija je proti Rusom dala vse od sebe, na koncu pa je zmanjkalo moči, znanja in tudi nekaj sreče. Žoga ni hotela v rusko mrežo, v slovensko pa je po dveh napakah obrambe šla dvakrat.

Skandiranje mu je seglo do srca

Prvi igralec obračuna je bil zagotovo slovenski vratar Damir Puškar, ki je na koncu zbral kar 16 obramb, vsaj pet pa je bilo takih, ki so na noge dvignile celotne Stožice. "Damir Puškar," je odmevalo iz grl desettisočglave množice, kar je ponosnega Ljubljančana še dodatno motiviralo. "Kot ponosnemu žabarju mi to res veliko pomeni. Največ. Ko se ti to zgodi, misliš, da si nepremagljiv," je skandiranje z napolnjenih tribun komentiral Puška, ki pravi, da je prihodnost negotova, saj ima v življenju še nekaj projektov, ki jih želi uresničiti.

Stožice so po tehnično dovršenih obrambah Puške skočile na noge. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Stožice so po tehnično dovršenih obrambah Puške skočile na noge. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Iz sanj nazaj v realnost

"Pred kratkim sem postal oče, premakniti hočem nekaj tudi glede službe in šole. Počakajmo, kako bo. Motivacija nikoli ni bila težava, a v reprezentanci morajo biti le najboljši. Tisti, ki so z mislimi le tukaj," je dodal Ljubljana, ki je zavzdihnil o misli, da se bo od tega profesionalizma spet spustil v 1. SFL, kjer vsi vemo, kako je.

Puškarja se je že velikokrat videlo v tujini, a selitev se nikoli ni uresničila. Tudi po tem zanj fenomenalnem turnirju ne pričakuje tektonskih premikov. "Če bo kakšna resna ponudba, bom o vsem skupaj razmislil, to pa je tudi vse, kar lahko v tem trenutku povem," je sklenil 30-letni član Dobovca, za Slovenijo pa je zbral že 107 nastopov.

Žal mu je za neumnost

Rok Mordej zaradi rumene kazni s tekme proti Italiji ni smel nastopiti na tekmi proti Rusiji.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rok Mordej zaradi rumene kazni s tekme proti Italiji ni smel nastopiti na tekmi proti Rusiji. Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenija se je morala v četrtfinalu znajti brez Roka Mordeja, ki si je pri zmagi nad Italijo privoščil napako, ki jo bo še dolgo obžaloval. Še pred iztekom igralnega časa je stopil na igrišče in prejel rumeni karton, ki mu je vzel četrtfinalni dvoboj.

"Naredil sem neumnost. Videl sem, da je konec tekme, in šel na igrišče, a očitno +ni bilo tako. Čustva so me ponesla. Težko je zdaj govoriti o tem, vem le, da je bilo težko gledati igralce, ni dosti manjkalo, da bi spet skočil na igrišče. Na koncu moramo čestitati Rusom, odločale so malenkosti," je svoje po izpadu Slovenije dodal Mordej, ki je bil na prvih dveh tekmah Eura 2018 eden najboljših pri Sloveniji.

"Nimamo si kaj očitati. Dali smo vse od sebe, fantje so se res borili. Nismo še rekli zadnje, ta generacija lahko še veliko pokaže. Verjamem, da se lahko povzpnemo še višje in si z nekaj sreče okoli vratu obesimo celo odličje. Zakaj ne ..."

Kako bi ocenili nastop futsal reprezentance na domačem Euru 2018?

  • Zelo pozitivno, nisem pričakoval/-a toliko. Fantje si zaslužijo le čestitke.
    89,63 %
    761 glasov
  • Lahko bi bilo bolje. Tako lepe priložnosti za odličje ne bo nikoli več.
    5,06 %
    43 glasov
  • Slabo. Reprezentanca potrebuje spremembe.
    1,77 %
    15 glasov
  • Futsal? Kakšen šport je to?
    3,53 %
    30 glasov
Oddanih 849 glasov

Fotoutrinki s tekme med Slovenijo in Rusijo (Urban Urbanc / Sportida):

Fotogalerija
1 / 90
Ne spreglejte