Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Martin Milec Alžirija

Sreda, 5. 3. 2014, 20.33

8 let

Puščavski lisjaki premočni za slovenske nogometaše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi z Alžirijo v Blidi izgubila z 0:2 (0:1).

Slovenska nogometna reprezentanca je leto, v katerem bodo najpomembnejše prve kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji, začela v Alžiriji s prvo prijateljsko tekmo. Čeprav imajo Slovenci s to ekipo dobre izkušnje, saj so bili prav Alžirci tekmeci, s katerimi je Slovenija na SP dosegla prvo zmago, pa so bili danes boljši domači nogometaši in se zasluženo veselili zmage. Za domače je bila tekma s Slovenijo že del priprav na svetovno prvenstvo v Braziliji, Slovenci pa bodo naslednjo prijateljsko tekmo igrali junija proti Urugvaju.

Prvi strel na tekmi je sprožil legendarni Brazilec Pele, po tem slavnostnem začetku pa so več želje pokazali domači. Imeli so terensko premoč in si pripravili tudi nekaj več (pol)priložnosti. Eno lepših je v 15. minuti zapravil Islam Slimani, ko se je znašel sam pred vratarjem Samirjem Handanovičem, vendar je njegov strel s kakšnih desetih metrov slovenski čuvaj mreže odbil v kot. Saphir Taider je nekaj minut zatem meril previsoko čez vrata. Slovenci so v 28. minuti zapretili po prostem strelu, a je bil Andraž Kirm nenatančen. V 31. minuti pa je po desni strani pobegnil Kevin Kampl in pred golom padel v boju z domačimi branilci, sodnik pa je le odmahnil z roko.

Alžirija si je v 37. minuti priigral novo priložnost, ko je bil po dolgi podaji osamljen El Arabi Soudani, ki pa žoge ni dobro zadel in je zletela prek vrat. Ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez zadetkov, pa so domači povedli, potem ko je po prostem strelu z leve strani neoviran ostal Soudani in žogo z glavo z nekaj metrov pospravil v mrežo.

V drugi polčas je Katanec krenil s tremi menjavami, v igro je poslal Andraža Struno, Tima Matavža in Valterja Birso, a se razmerje ni bistveno spremenilo. Alžirci so v 56. minuti izvedli nov hiter napad, po podaji z leve strani pa je do žoge ob Josipu Iličiću na robu kazenskega prostora prišel Taider, ki je klubskega soigralca iz Interja Handanoviča premagal z natančnim strelom, po katerem se je žoga od vratnice odbila v mrežo.

Prvo resnejšo akcijo so Slovenci v nadaljevanju tekme izvedli v 68. minuti, ko je Birsa prehitel domače branilce in natančno podal v kazenski prostor, kjer je na predložek čakal Matavž, njegov poskus z glavo pa je alžirski vratar Mohamed Lamine Zemamouche ubranil, a je stranski sodnik že pred tem dvignil zastavico za prepovedan položaj.

Alžirci pa so imeli novo lepo priložnost za povišanje vodstva v 73. minuti, ko je Goualm natančno izvedel prosti strel s kakšnih 30 metrov, Handanovič pa je bil na mestu in je žogo še preusmeril v kot.

Do konca tekme si ne ena ne druga stran nista več priigrali izrazitejših priložnosti; prav ob koncu tekme, že v sodnikovem dodatku, pa bi lahko Slovenci iztržili vsaj častni zadetek, toda močan strel Martina Milca s kakšnih 18 metrov je ustavila vratnica.

Ne spreglejte