Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
22.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 22.32

8 let, 5 mesecev

Prvi domači poraz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti MIK CM Celju z 1:2 (0:1). Trener Celjanov Slaviša Stojanovič je ugnal nekdanje izbrance.

Državni prvaki nadaljujejo črni niz. Po porazu proti Celju so v zadnjih štirih prvenstvenih tekmah zbrali vsega točko in tako izgubljajo stik z vodilnim Mariborom. Na drugi strani se Celjani - tokrat so slavili celo z igralcem manj - pobirajo in so po bledem začetku zdaj že na četrtem mestu.

Domžalčani, ki so igrali močno oslabljeni brez Elsnerja, Žinka, Breziča in Aljančiča, so kmalu po uvodnem sodnikovem žvižgu doživeli hladen tuš pred maloštevilnimi domačimi gledalci. Celjani so namreč po lepi akciji povedli. Pokorn je na desni strani lepo podal dolgo žogo naprej do Chacane, ta jo je takoj usmeril v sredino, kamor je pritekel Sacripanti in jo zabil pod prečko.

Nemec reševal gostitelje

Gosti bi v 11. minuti kaj lahko še povišali prednost, ko je Sacripanti na levi strani kazenskega prostora podal na drugo vratnico do Chacane, slednjemu pa je z odličnim posredovanjem veselje preprečil vratar Nemec. Slednji je bil na pravem mestu tudi ob poskusih Kelharja v 40. in Sacripantija v 43. minuti.

Gostitelji pa so bili še najnevarnejši iz prekinitev. Tako je Zatkovič v prvi in 16. minuti dobro izvedel prosta strela, a je prvega Šeliga obranil z zadnjimi močmi, drugega pa je poslal malce mimo cilja. Velja omeniti tudi poskus mladega Vučkića v 18. minuti, ki je dodobra ogrel Šeligo.

Celjani z igralcem manj do zmage

Po odmoru so Domžalčani odločneje krenili proti celjskim vratom in v 52. minuti se jim je to obrestovalo. Apatič je oddal žogo Kirmu, ta je po levi strani prodrl v kazenski prostor in ob koncu z lepim strelom v daljši kot matiral Šeligo. Celjani so se v še težjem položaju znašli v 69. minuti, saj si je Šarić po grobem prekršku prislužil drugi rumen karton na tekmi in moral predčasno z igrišča.

A povsem proti pričakovanjem se je tekma obrnila v korist izbrancev Slaviše Stojanovića. Potem ko gostiteljem nikakor ni uspelo unovčiti številčne prednosti, so Celjani nekajkrat pokazali, da bi lahko prišlo do presenečenja. Tega je uresničil kar domači mladenič Dalibor Stojanović, ki je v kazenskem prostoru podrl Močiča in tako gostom priskrbel enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Korun.

Ne spreglejte