Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2008,
17.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2008, 17.37

8 let, 5 mesecev

Primorje s točko iz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zaostala tekma 19. kroga nogometne PrveLige Telekom Slovenije med Domžalami in Primorjem se je končala z neodločenim izidom 0:0.

Nogometaši Domžal in Primorja so v mestu ob Kamniški Bistrici danes oddelali nedeljski dolg, ko je bila - zaradi prevelike količine vode na zelenici - tekma odpovedana, obračun moštev iz druge polovice prvenstvene lestvice pa se je končal brez zadetkov.

Po začetnem otipavanju so domači nogometaši prvo resnejšo akcijo uprizorili v 23. minuti. Knezović je s svojim značilnim prodorom osvojil veliko prostora, na kratko podal do Breziča, ki je na desni strani našel osamljenega Aljančiča. Ta je poslal predložek v sredino, a je gostujoča obramba žogo uspešno izbila. Le nekaj trenutkov kasneje je bilo vroče tudi pred domžalskimi vrati: pobudnik akcije je bil Kosmač, ki je krenil v hiter nasprotni napad, lepo preigral Elsnerja in zaposlil Selimija. Ta je prodrl v kazenski prostor in nekoliko z leve strani močno meril v zgornji desni kot domačih vrat, vendar je žoga zletela prek vrat.

Do konca prvega polčasa so si Domžalčani priigrali še eno priložnost, potem ko so izvedli hitro akcijo na robu kazenskega prostora Primorja. S kombinirano igro je Čavušević prišel pred vrata gostov, vendar si je žogo podal nekoliko predaleč. Iz vrat je pravočasno stekel Baloh, ki je po strelu domačega napadalca in s pomočjo branilca Vidica žogo izbil v kot.

Že v trideseti sekundi drugega polčasa so Domžalčani izvedli hitro akcijo po desni strani. V kazenski prostor je prodrl Kirm, ki je poslal nizek in močan predložek v sredino, ponovno pa je bil na pravem mestu Baloh. V 60. minuti je Elsner žogo slabo izbil na svoji polovici, do nje se je dokopal Kosmač, ki je na vrhu kazenskega prostora našel Selimija. Ta je s šestnajstih metrov poskušal s strelom, vendar je pravočasno blokiral Apatič, tako da domači vratar Brljak ni imel težkega dela. Le dve minuti kasneje je Primorje znova zagrozilo, močan strel Teinovića s 25 metrov pa je zadel zunanji del mreže.

Nato so na sceno znova stopili domači nogometaši, po Kirmovem predložku v kazenski prostor je bil v skoku najvišji Knezović, ki je z glavo zadel prečko. Izbranci domačega stratega Badžima so tudi v nadaljevanju imeli jalovo premoč, v 80. minuti pa je Teinovič prestregel Brezičevo podajo in se znašel pred domžalskim vratarjem, ki ga je skušal ukaniti z lobom, Brljak pa je z dobrim posredovanjem žogo odbil v kot. To je bila tudi zadnja obetavna akcija na tekmi. Tekmeca sta se na koncu razšla z delitvijo točk.

Ne spreglejte