Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
14.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sevilla huligani

Petek, 21. 2. 2014, 14.50

7 let, 12 mesecev

Policija: v množičnem pretepu v Tepanjah huje ranjen Španec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Huliganski napad na navijače Seville, ki so se po tekmi v Mariboru vračali domov in se ustavili na bencinski črpalki v Tepanjah, dobiva nove razsežnosti. Policija je Poljake "srečala" že pred tekmo.

Policijska uprava (PU) Maribor in PU Celje sta podali skupno izjavo v zvezi s pretepom na bencinskem servisu v Tepanjah. V njem sta navedli, da je nogometno srečanje med Mariborom in Sevillo v Ljudskem vrtu spremljajo okrog 12.500 gledalcev, od tega je bilo 1.500 pripadnikov navijaške skupine Viole, Sevillo pa je bodrilo 120 gostujočih privržencev.

Med nogometno tekmo (ob 22.15) so policisti obravnavali še dva domača navijača, ki sta se nedostojno vedla na javnem kraju in nista upoštevala zakonitih ukazov varnostnikov oziroma policistov. Obema so policisti izdali plačilna naloga. Drugih kršitev policisti v povezavi z nogometno tekmo niso beležili.

Glede na dejstvo, da med nogometno tekmo ni bilo nobenih kršitev, indicev ali informacij za morebiten spopad med navijaškima skupinama, je operativni štab PU Maribor sprejel odločitev, da se španski navijači pospremijo proti Ljubljani do izvoza Slovenska Bistrica – jug, na avtocesti A1. O tranzitu avtobusa s španskimi navijači so bili obveščeni tudi OKC-ji policijskih uprav ob trasi potovanja.

Nekaj čez polnoč pa se je zaiskrilo. Na avtocestnem počivališču Tepanje je prišlo do množičnega pretepa. Po do zdaj zbranih podatkih se je na počivališče Tepanje z več osebnimi vozili pripeljalo več oseb, ki so napadle skupino navijačev Seville.

Poškodovana voznika avtobusa, prišlo do množičnega pretepa

Omenjena skupina oseb je na počivališču najprej napadla oba voznika italijanskega avtobusa in avtobus poškodovala. Oba voznika sta bila lažje poškodovana. Skupina je nato vstopila še v prostore bencinskega servisa, kjer so napadli še ostale navijače. Med njimi je prišlo do pretepa, pri čemer je bil en španski navijač huje poškodovan, eden pa lažje.

Prav tako so v pretepu poškodovali tudi prostore bencinskega servisa. Povzročena škoda po prvi nestrokovni oceni znaša okoli 5.000 evrov. V pretepu je bil lažje poškodovan tudi državljan Slovenije. Vzrok njegove poškodbe kriminalisti še ugotavljajo.

Pri napadu so storilci uporabljali različne predmete, med drugim tudi različne palice. Neznani storilci so takoj po dejanju, še pred prihodom policistov, kraj dogodka zapustili. Poškodovane navijače in voznika so z reševalnimi vozili odpeljali v bolnišnico.

Generalni direktor policije je zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljivosti pri izvedbi varovanja odredil nadzor nad delom.

Ne spreglejte