Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 11. 2008,
10.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 11. 2008, 10.42

8 let, 5 mesecev

Pokleka: V Celje brez bele zastave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo se v Celju obeta derbi 19. kroga PrveLige Telekom Slovenije. Vsaj na papirju, saj bo petouvrščeni Rudar gostoval pri najbližjih zasledovalcih Mariborčanov. Kaj meni Marko Pokleka?

Velenjčani so se (se bodo) v zaključku jesenskega dela namerili na trenutno najmočnejše tekmece na slovenskem prostoru. Po uspešnem gostovanju sredi ''lendavske trdnjave'', ki v tej sezoni ni prav gostoljubna, bodo v nedeljo v 19. krogu PrveLige Telekom Slovenije skušali načrte prekrižati še drugouvrščenim Celjanom, veliki finale pa sledi prihodnji konec tedna, ko bodo jesenski del sklenili z domačim dvobojem z vodilnim Mariborom. ''Ni kaj, zahteven razpored z zahtevnimi tekmeci. Morali bomo pokazati pravi obraz. Sedaj se bo videlo, kakšna je naša kakovost,'' je v uvodu pogovora za Sportal pred sosedskim derbijem v Celju dejal Marko Pokleka, ki se že veseli nedeljskega dvoboja na Areni Petrol. ''Verjamem, da se bo zbralo veliko gledalcev. V Velenju vlada pravo zanimanje. Tekmo si namerava ogledati veliko navijačev, kar predstavlja še dodaten motiv,'' je povedal branilec iz Šmartnega ob Paki in naznanil, da bodo transparenti Rudarskih lampic in Knapov v nedeljo zagotovo izobešeni na nekdanjem reprezentančnem štadionu v ''knežjem'' mestu.

Visoke ambicije Rudarja

Izbranci Marijana Pušnika, ki se bo v skladu s svojim (že tradicionalnim) trenerskim prepričanjem za 18 kandidatov za celjsko tekmo dokončno odločil šele v soboto, so si po domači zmagi nad Domžalami in dragoceno točko pri Nafti povzdignili samozavest. ''Jesenski del sezone lahko zaključimo na zelo visokem mestu. Točkovna razlika med klubi ni velika. Naše ambicije segajo še višje kot smo sedaj, bo pa del odgovora o naši realnosti podala prav tekma s Celjani. Tam se bo videlo, ali spadamo v zgornjo ali spodnjo polovico,'' je priznal nekdanji član Šmartnega, Maribora, italijanskega tretjeligaša Terama in Bele krajine, ki se še spominja nesrečnega poraza v uvodnem krogu. ''Mi smo igrali, Celjani pa dosegali zadetke. Zdaj bi se radi oddolžili,'' je izrazil željo 26-letni član Velenjčanov.

Brez Goloba in Zajca

V taboru Rudarja s spoštovanjem spremljajo niz dobrih rezultatov, ki so sosede iz mesta ob Savinji povzdignili do visokega drugega mesta.

''Slaviša Stojanovič je res dober trener. Ni nobeno presenečenje, da s Celjani dosega dobre rezultate. Vseeno pa v Celje ne gremo z belo zastavo. Dali bomo vse od sebe in skušali osvojiti tri točke,'' je še poudaril Štajerec v dresu Rudarja, ki bo v nedeljo pogrešal svojega občasnega ''šoferja'' Miho Goloba in napadalca (nekdaj tudi soigralca v dresu ''vijolic'') Gorazda Zajca. Omenjena igralca bosta manjkala zaradi kazni, ki jo je proti Nafti odslužil Nikola Tolimir. Poškodovanih to pot ni ...

Ne spreglejte