Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
8.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 8.26

8 let, 5 mesecev

Po Domžalah in Nafti še Maribor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po gostovanju v Celju v ptujskem prvoligašu pričakujejo obračun z naslednjim štajerskim tekmecem. Obisk Maribora v našem najstarejšem mestu povzroči dodatni vrvež.

Še posebej zdaj, ko vijoličasti prihajajo kot vodilna ekipa prvenstva. "Vesel sem, da se vračajo na stara pota, sploh zaradi mojega prijatelja v mariborskem klubu (Zlatko Zahovič; op.p.)," najprej pove trener Laboda Drave Ljubinko Drulović.

Pristen odnos bo v soboto prežet s tekmovalnim nabojem. "Dejstvo, da zasedajo prvo mesto na lestvici, je zanje dodatna spodbuda. Gotovo so kandidati za naslov prvaka, toda tudi mi moramo imeti velik motiv, da dosežemo ugoden rezultat. Kot zmeraj je prisotna pozitivna nervoza. Hvala bogu, da je tako. Bilo bi dobro, če bi vsak teden igrali takšne tekme. To bi koristilo našim mladim nogometašem in slovenskemu nogometu."

Zmaga ali poraz. Če izvzamemo avgustovski dvoboj v Ljudskem vrtu (1:1), Ptujčani ne poznajo neodločenega izida. Med petimi zmagami sta tudi odmevna skalpa Domžal (3:0) in Nafte (1:0). Obakrat jim je uspelo na domačem igrišču. "Če odigramo kot znamo, lahko premagamo vsako ekipo v ligi. Pripetilo se nam je nekaj spodrsljajev, ko nismo igrali dobro in smo bili poraženi, vendar tokrat pričakujem maksimalen odnos svojih nogometašev in kakovostno tekmo. Lahko tudi zmagamo, zakaj pa ne? Igramo doma, naredili bomo vse, da se predstavimo z napadalnim nogometom in delujemo kot pravo moštvo," pravi Drulović. Pri sestavljanju začetne enajsterice ima zopet sladke skrbi.

Ne spreglejte