Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
22.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 22.22

8 let, 5 mesecev

Pinni pokvaril zabavo Celjanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši MIK CM Celja in Primorja so se v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije po dramatičnem zaključku razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Pavel Pinni se je kot trener Primorja vrnil na Areno Petrol, kjer je še v minuli sezoni opravljal delo prvega strokovnega moža celjskega kluba.

Ko je že kazalo, da bo proti svojim nekdanjim izbrancem moral priznati poraz, saj je imel na voljo dva igralca manj, ekipa pa je zaostajala za gol, je povlekel pravo menjavo in zaukazal napadalno igro, ki se mu je na koncu obrestovala s točko - peto v tej sezoni. Celjani pod vodstvom Slaviše Stojanoviča jih imajo tri več.

Prvenec Bezjaka

Ajdovci so povedli že v tretji minuti, ko je mimo zaspane obrambe stekel Teinović in z diagonalnim strelom s 15 metrov zadel desni kot celjskih vrat. Domačini so prav tako svojo prvo resnejšo priložnost zaključili z zadetkom. V 28. minuti sta Dvorančič in Bezjak izvedla dvojno podajo, mladi celjski napadalec pa je vknjižil svoj prvi gol v članski konkurenci.

Kar vzpodbudno število gledalcev na celjskem stadionu je zadnjo priložnost v prvem delu videlo v 45. minuti, ko je po podaji Travnerja Bezjak s petih metrov meril točno v Neneziča. Ajdovski vratar je žogo odbil, a spet le do Bezjaka, ki je tokrat podal Urbanču, ta pa je z desetih metrov streljal mimo leve vratnice.

Pogumna igra Ajdovcev

Že v 46. minuti so gosti na celjski zelenici ostali le z desetimi igralci, saj si je po grobem prekršku nad Bezjakom drugi rumen karton prislužil Panikvar. Celjani so številčno premoč kmalu unovčili, saj je že v 50. minuti po Travnerjevi podaji Lovrečič najprej iz igre vrgel zadnjo ajdovsko linijo in nato z 20 metrov lepo zadel levi zgornji kot Nenezičevih vrat.

Ko je v 73. minuti zaradi udarca s komolcem moral igrišče predčasno zapustiti še Teinović, ki je reagiral na vlečenje Lovrečiča, je kazalo, da je celjska pot do zmage odprta. A rdeče-črni se niso predali in igrali pogumno vse do konca. Napadalna igra se jim je obrestovala v drugi minuti sodnikovega podaljška, ko je veliko napako celjske obrambe izkoristil Selimi.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte