Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 9. 2008,
19.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 6. 9. 2008, 19.49

8 let, 5 mesecev

Osmici Rudarja in Gorice, remi Celja, poraz Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nekateri izmed slovenskih prvoligaških klubov so reprezentančno prekinitev izbrali za piljenje forme na prijateljskih srečanjih. Rudar in HiT Gorica sta napolnila mreži nižjeligašem ...

Nogometaši Hita Gorice so v četrtek v Športnem parku ugnali Juventino iz Štandreža z 8:0. Brez pomoči Etiena Velikonje, ki je branil državne barve na Škotskem, so od 1. minute igrali: Simčič, Đukić, Drahno, Jogan, Komel, Živec, Ferreira, Kršič, Rakušček, Gorinšek in Osterc, v drugem delu pa so stopili na igrišče Pirih, Balažic, Gregorič, Muminović, Lukman, Šmitran, Galešić, Cvijanovič, Wakui, Škarabot in M. Kovačevič.

Mariborčani so izkoristili soboto za prijateljsko tekmo v Celovcu. Austia Kärnten je odpravila sedemkratnega slovenskega prvaka s 3:0. Pri ''vijolicah'' je zaradi poškodbe manjkal Dejan Mezga, trener Darko Milanič pa se je odločil za naslednjo postavo: Ranilovič, Kljajević, Mejač, Popović, Tomažič Šeruga (Džinič), Nilton (Jelič), Bačinovič, Školnik, Pavlovič, Tavares in Volaš.

Bulajič odsoten pol leta

V okolici Gradca sta se v petek MIK CM Celje in reprezentanca Belorusije do 21 let razšla z izidom 1:1. ''Rumeno-modri'' so povedli z golom Argentinca Sacripantija v 44. minuti, Belorusi, ki so blizu uvrstitvi na EP, pa so izenačili v 73. minuti. Slaviša Stojanovič je tekmo začel s sledečo zasedbo: Mujčinovič, Travner, Anđelkovič, Kelhar, Kačičnik, Pokorn, Urbanč, Gobec, Štraus, Chacana in Sacripanti, v drugem delu pa so na zaigrali še Pranjič, Močič, Režonja, Biščan, Stojanovič, Rep, Puš in Šarič. Zaradi lažje poškodbe stegenske mišice je tekmo izpustil Anej Lovrečič, medtem ko čaka nekdanjega slovenskega reprezentanta Spasoja Bulajiča operacija kolena in bo vsaj pol leta odsoten iz nogometnih igrišč. Zaradi reprezentančnih obveznosti so manjkali Bezjak, Korun in Šeliga.

Igra mačke z mišjo

Nogometaši Rudarja so na prijateljski tekmi v Slovenj Gradcu ugnali nižjeligaški klub zmagali z 8:0. Trener Marijan Pušnik ni mogel računati na poškodovano trojico: Junuzović, Cipot in Sulejmanovič, medtem ko so Omladič, Trifkovič, Mijatovič in Tolimir z mlado izbrano vrsto branili barve domovine na Škotskem. V prvem polčasu so za ''knape'' zaigrali Jahič, Kraljevič, Pokleka, Dedič, Stojnič, Kolsi, Kolenc, Zajc, Prašnikar, Mujakovič in Perić, v drugem delu pa še Čelofiga, Jamnikar, Grbič, Mujanovič, Golob, Mahmutovič in Jeseničnik.

Ne spreglejte