Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
19.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Nedelja, 10. 4. 2016, 19.25

6 let, 6 mesecev

Olimpija pet pred dvanajsto do srečne točke proti Zavrču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Lovro Cvek NK zavrč | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Zavrča so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Olimpija tudi po sedmi tekmi spomladanskega dela ostaja neporažena. A danes le po zaslugi borbenosti v zadnjih trenutkih in obilici sreče. Zavrč je bil tisti, ki je Ljubljančane večino tekme umiril, nekoliko srečno dosegel vodilni zadetek, domači pa so po neprepričljivi igri šele v sodniškem dodatku prišli do točke. To pomeni, da zdaj Mariborčanom bežijo le še za dve točki. Zavrč, katerega trener, povratnik Slavo Matić je še vedno neporažen na klopi haloškega kolektiva, ostaja peti.

 

Zavrč začel konkretneje

Zavrč je bil v prvi polovici polčasa konkretnejši, prišel do nekaj strelov, ki pa so bili kljub ugodnim položajem nenatančni. Olimpija, ki kljub večji posesti žoge ni delovala najbolj prepričljivo, je le poredkoma zagrozila, zato pa v 34. minuti zapravila dotlej najlepšo priložnost. Rok Kronaveter je pred vrata Zavrča poslal natančno podajo, povsem osamljen je do strela z glavo prišel Blessing Eleke, a to naredil slabo, po šibkem udarcu je žoga končala v naročju Matije Kovačića.

 

Od avtogola Olimpije ...

V drugem polčasu je Olimpija na trenutke pritisnila, prišla do nekaj strelov, a igra na sredini je bila nepovezana. Zavrč ni imel prevelikih težav z ustavljanjem ljubljanskih napadov, za nameček pa v 69. minuti povedel. Lovro Cvek je prišel do žoge na desni strani kazenskega prostora, skušal podati pred vrata, a pri tem zadel koleno Elekeja, tako da je žoga spremenila smer in ob bližnji vratnici presenetila Aleksandra Šeligo.

Eleke je v sodnikovem podaljšku Olimpiji priskrbel srečno točko. | Foto: Vid Ponikvar Eleke je v sodnikovem podaljšku Olimpiji priskrbel srečno točko. Foto: Vid Ponikvar

... do avtogola Zavrča v sodnikovem podaljšku in srečne ljubljanske točke

Olimpiji še naprej nikakor ni steklo, v 80. minuti pa je morda nekoliko sebično protinapad zaključil Martin Mimoun, ki je z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno. Ko je že kazalo, da je Olimpija v izgubljenem položaju, saj so Zavrčani pridno prekinjali akcije domačih, pa je v tretji minuti sodniškega dodatka do žoge v kazenskem prostoru prišel Eleke, sprožil, zadel Sebastjana Antića, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

 

Olimpija bo v 30. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Zavrč pa bo dan pozneje gostil Velenjčane.

 

Olimpija : Zavrč 1:1 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava) in Benc (Rače).


Strelca: 0:1 Eleke (69./avtogol), 1:1 Antić (90./avtogol).
Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter (od 75. Mimoun), Matić (od 83. Zarifović), Eleke, Radović, Wobay (od 46. Kapun), Fink, Krefl, Mitrović.
Zavrč: Kovačić, Pihler, Mužek, Filipović, Antić, Rogač, Agboyi, Cvek, Dodlek (od 86. Karamatić), Miketić (od 72. Matjašič), Batrović (od 90. Glavica).
Rumeni kartoni: Matić, Fink; Agboyi, Filipović.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte