Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 2. 2009,
19.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 5. 2. 2009, 19.16

8 let, 5 mesecev

Okčič: Dosti želja je splavalo po vodi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so v Medulinu naleteli na težke in razmočene zelenice, je seznam poškodovanih igralcev čudežno prazen. Podatek veseli prav vse v koprskem taboru, še posebej trenerja Nedžada Okčiča.

''Kanarčki'' so petdnevne priprave na Hrvaškem, vsaj kar se prijateljskih tekem tiče, zaključili z remijem z zagrebško nižjeligaško ekipo Polet, dan poprej pa so v Medulinu ugnali Napredak iz Kruševca. ''Zelo sem zadovoljen. Ni poškodovanih, kar se redko dogaja. Klubskega zdravnika dr. Kruha (tudi reprezentančni zdravnik, op. p.) sploh ni bilo v Medulinu. Z nami je bil le fizioterapevt, ki pa je bil ta teden na izletu (smeh). Zelo je zadovoljen, saj kaj takega v karieri še ni doživel. Večkrat je masiral nas trenerje kot pa igralce,'' je z veselim tonom opisal ''zdravstveni'' potek kratkih priprav na Hrvaškem trener Luke Kopra Nedžad Okčič. Prvi mož strokovnega vodstva zadnjeuvrščene ekipe po jesenskem delu prvenstva se zaveda, da pogoji za igro v Medulinu niso narekovali večje lepote nogometa.

''Igrišča so razmočena in precej blatna, saj trenira tukaj dosti ekip. Pogoji za igro niso narekovali lepote, bolj so bila ugodna za ekipe slabše kakovosti. Lažje se je bilo braniti, pri nas pa ni in ni šel 'zadnji pas'. A za to so krivi že drugi dejavniki. V takih pogojih še ne more priti do pravega zaključka. Osredotočili smo se predvsem na fizično pripravo. Vsekakor smo imeli nekaj koristi. Zelo sem zadovoljen z odnosom in disciplino igralcev, kar pa se tiče uigravanja in tehničnih zadev, so še prisotne napake,'' je zaupal primorski strateg, ki je na klopi Koprčanov zamenjal Vlada Badžima.

Petrović in Vitagliano dvigujeta formo

Igralski kader kluba, ki se zaradi neporavnanih obveznosti do nekdanjega zveznega igralca Amerja Jukana še vedno spogleduje s suspenzom (odredil ga je disciplinski sodnik NZS), je v zimskem prestopnem roku znova poskrbel za nekaj sprememb. Med novimi obrazi je tudi izkušeni Hrvat Vladimir Petrović, ki se je v četrtek na tekmi s Poletom prvič v koprskem dresu vpisal med strelce.

''To je tudi njegova dolžnost. Zaradi tega je bil tudi 'pripeljan'. On dviguje svojo formo iz dneva v dan. Opazi se, da je pri njem še veliko rezerv. Je izkušen, zna počakati in zadržati žogo. Nikakor ni paničen igralec, tako da mi je z njim v zadovoljstvo sodelovati,'' je dejal Okčič in naznanil, da svojo formo počasi dviguje še en tujec med ''kanarčki'', Juan Sebastian Cruz Vitagliano. ''Na priprave je prispel kot zadnji. Zaenkrat dela še po posebnem programu. Počasi že 'hodi k sebi'. Zanj se ne bojim, saj je eden izmed večjih delavcev, ki hoče zamujeno čimprej nadoknaditi,'' je strnil mnenje o 28-letnem argentinskem varovancu z italijanskim potnim listom.

Načrtovali eno ...

Koprčani bodo ritem prijateljskih tekem nadaljevali v soboto, prihodnji teden pa bodo dres preznojili vsaj trikrat. Trener Okčič bo skušal priložnost podati vsem 22 igralcem in jim ponuditi tako minutažo, da bodo čimprej prišli v tekmovalni ritem. Je prestopni rok za klub iz največjega slovenskega pristanišča že ''zaprta knjiga''? ''To ne bo nikoli. Načrtovali smo eno, dobili pa drugo in tretjo. Dosti želja je splavalo po vodi. Zdaj moramo pogledati, kako stojijo stvari s strani kluba. Obstaja možnost, da bi se nam v zadnjem trenutku pridružili še kakšni igralci, ki imajo proste papirje, a jih je v tem obdobju zelo težko dobiti,'' je potarnal nekdanji nogometaš in trener mladinskega pogona Kopra. Vseeno verjame v izbor igralcev. Na pripravah so ga navdušili z disciplino in pristopom, v nadaljevanju prvenstva pa kani v članski ekipi preizkusiti še kakšnega izmed mlajših in obetavnih igralcev, ki jih na Obali nikoli ni manjkalo.

Ne spreglejte