Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
13.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Poljanec

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 13.07

7 let, 12 mesecev

Novo odkritje: Poljanec po stopinjah Novakovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski napadalec David Poljanec, ki je nedavno postal najboljši strelec druge avstrijske lige, bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Podpisal je dveletno pogodbo z drugoligašem SC Paderborn 07.

Kariera 25-letnega Štajerca nenavadno spominja na tisto, s katero si je pot do najboljših tlakoval Milivoje Novaković. Poljanec, nekdanji ''otrok'' Maribora, je na slovenskih igriščih vztrajal le do 19. leta, ko je s Slovensko Bistrico nabiral izkušnje v tretji ligi. Nato pa se je poslužil Novakovićevega trmastega načina in se odločil, da bo trnovo pot do boljšim klubom zgradil v tujini. Tako kot ''Nova'' se je tudi Poljanec odločil za selitev v Avstrijo, kjer se je sprva dokazoval pri nižjeligaških klubih. V sedmi ligi je bil z naskokom najboljši strelec, si hitro prislužil povabilo k četrtoligaškem klubu Gleinstätten, s katerim je ekspresno napredoval v trejo ligo, nato pa se je odzval vabilu ''modro-belim'' iz Linza. Delodajalca ni razočaral. V dresu Blau-Weiss Linz je na 26 tekmah dosegel 19 zadetkov in postal kralj strelcev, statistika pa je razodela, da je slovenski javnosti razmeroma neznan napadalec za zadetek potreboval v povprečju le 80 minut. Po odmevnih nastopih v drugi avstrijski ligi sta se za njegove usluge odkrito zanimala tudi avstrijska ''prvokategornika'' Sturm in Wacker Innsbruck, slovenski legionar pa se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Nemčiji.

Resda bo ostal zaprisežen drugoligaškem okolju, a na občutno višji ravni. Sprejel je ponudbo Paderborna, kjer bo ostal dve leti, nato pa ima odprto možnost še enoletnega podaljšanja. ''V živo smo ga spremljali večkrat in se prepričali, da bo kos tudi izzivom v drugi nemški ligi. Odlikujejo ga izjemne tekalne sposobnosti, pa tudi zaključki akcij,'' ga je pohvalil trener Paderborna Roger Schmidt. V sezoni je osvojil peto mesto, po koncu sezone pa se je odločitev za temeljito prenovo, saj je Poljanec že šesta okrepitev. Športni direktor Padeborna Michael Born je dodal, da je David zelo ambiciozen igralec: ''Natančno ve, kaj hoče. Vsekakor lahko poživi naš napad.''

Ne spreglejte