Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
21.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

David Poljanec NK Krško NK Domžale

Sobota, 2. 4. 2016, 21.22

6 let, 7 mesecev

Krčani poskrbeli za senzacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši Domžal so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Krškemu z 2:3 (0:1).

Krčani so se po dveh zaporednih porazih vrnili na zmagovita pota. Tokrat so povsem zasluženo slavili v Domžalah, kjer domači nogometaši niso navdušili svojih navijačev, bili večji del tekme precej anemični v napadu in po dveh zmagah igrišče zapustili sklonjenih glav. Domžalčani so kljub šestemu porazu trdno na tretjem mestu, saj je četrtouvrščena Gorica tudi izgubila. Krčani so vpisali sedmo zmago v sezoni, s katero so vsaj začasno skočili na osmo mesto.

Gostitelji so imeli sprva pobudo, a dolgo te niso znali izkoristiti za pripravo priložnosti. Teh je primanjkovalo, enega redkih strelov je sprožil Antonio Mance v 25. minuti, a je bil Marko Zalokar na mestu. Krški nogometaši so bili tisti, ki so imeli več od igre v sicer s streli skromnem polčasu, v 41. minuti pa so tudi povedli po lepi akciji.

Luka Volarič je najprej podal Dinu Hotiću, ta je žogo lepo poslal za hrbet domžalske obrambe, kjer je bil Dejan Urbanč, zadnji pa je nato podal pred vrata do Davida Poljanca, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0.

Domžale, ki so pred začetkom spomladanskega dela še upale, da bi se lahko vključile v boj za naslov, so z novim porazom še dodatno zaostale za vodilno dvojko.  | Foto: Domžale, ki so pred začetkom spomladanskega dela še upale, da bi se lahko vključile v boj za naslov, so z novim porazom še dodatno zaostale za vodilno dvojko.

Domžalčani so se prebudili prepozno

Isti igralec je tudi podvojil prednost Krškega kmalu po začetku drugega polčasa, ko je v kazenskem prostoru sprožil in z volejem ukanil Axla Maravala. Domžalčani so bili povsem brezzobi, nenevarni v napadu, zato pa so bili pri realizaciji svojih priložnosti bistveno uspešnejši Krčani, ki so v 64. minuti povedli na 3:0, ko je Luka Volarič v mrežo poslal odbito žogo po strelu Hotića.

V 76. minuti je v domžalskem kazenskem prostoru streljal Enis Đurković, žogo pa poslal čez vrata domačih. Minuto zatem pa so domači znižali zaostanek, ko je Marko Alvir v kazenskem prostoru z volejem z desne strani zadel v nasprotni kot krškega gola. Še več živčnosti v krške vrste je vnesel Mance v 84. minuti, ko je zadel z roba kazenskega prostora. V 88. minuti je bil Mance spet sam pred Zalokarjem, ki pa je bil spretnejši in tako ohranil zmago svoje ekipe.

Domžale bodo v 28. krogu v sredo gostile Koper, Krško pa bo gostovalo v Celju.

Ne spreglejte