Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2020,
20.19

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Koronavirus Toulouse

Torek, 23. 6. 2020, 20.19

3 leta, 9 mesecev

dogajanje na francoskih zelenicah

Nove okužbe v francoskem nogometu, Nimes ima novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Toulouse | Štirje nogometaši Toulousa so okuženi z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Štirje nogometaši Toulousa so okuženi z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Pri francoskem nogometnem klubu Toulousu, ki se bo moral skupaj z Amiensom Luke Elsnerja najbrž iz prve preseliti v drugo ligo, imajo štiri okužene igralce z virusom covid-19, poročajo francoski mediji. Jerome Arpinon je novi trener francoske prvoligaške nogometne ekipe iz Nimes.

Luka Elsner
Sportal Luka Elsner izgubil bitko za francosko prvo ligo

Ekipa je ta teden načrtovala vrnitev na treninge, a bo morala s pripravami na novo sezono (letošnje prvenstvo je bilo prekinjeno in ga ne bodo nadaljevali) še malo počakati. Štirje okuženi igralci bodo morali v karanteno, preostale pa bodo testirali čez pet dni in nato sprejeli nadaljnje odločitve.

Toulouse je bil pred prekinitvijo zaradi pandemije na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, tako da je izpadel v drugo ligo. Klub se je sicer pritožil na vrhovno sodišče, ta je združenju prvoligašev svetovalo povečanje lige, ki pa ga ni sprejelo.

Jerome Arpinon novi trener Nimesa

Jerome Arpinon je novi trener francoske prvoligaške nogometne ekipe iz Nimes. Na tem položaju je zamenjal Bernarda Blaquarta, ki je imel veljavno pogodbo do leta 2023, a se je odločil za predčasno sporazumno prekinitev pogodbe.

Nimes je v sezoni 2019/20 osvojil 18. mesto, po odločitvi vodstva lige pa se je izognil dodatnim tekmam za obstoj na prvoligaški sceni.

Jerome Arpinon je novi trener francoske prvoligaške nogometne ekipe iz Nimes.  | Foto: Reuters Jerome Arpinon je novi trener francoske prvoligaške nogometne ekipe iz Nimes. Foto: Reuters

Francoska nogometna zveza in vodstvo ligaških tekmovanj sta se konec aprila zavoljo epidemije novega koronavirusa ter po priporočilu francoske vlade odločila za predčasen konec tekmovanja v prvi in drugi francoski ligi, tako da so obveljali izidi in vrstni red po 28. odigranih krogih.

Francoski prvoligaški klubi so na svoji generalni skupščini zavrgli predlog, da bi v prihodnji sezoni v elitni ligi nastopilo 22 namesto dosedanjih 20 klubov. To pomeni, da sta prvoligaški status izgubila Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, in Toulouse, nova člana prvoligaške druščine pa sta Lorient in Lens, v minuli sezoni najboljši ekipi v drugi francoski ligi.

Preberite še:

Andy Murray
Sportal Škot želi nastopiti v New Yorku in Parizu
Adam Malysz
Sportal S koronavirusom okužen tudi nekdanji legendarni poljski skakalec
Sveča
Sportal Koronavirus usoden še za enega športnika
Francija navijači
Sportal Navijači v Franciji se 11. julija vračajo na stadione

 

Ne spreglejte