Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 1. 2013,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Benedejčič

Četrtek, 3. 1. 2013, 16.44

8 let

Nov Slovenec na Reki, kmalu še eden?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ambiciozni hrvaški prvoligaš NK Rijeka je v svoje vrste pripeljal novega slovenskega nogometaša. Do konca sezone se na Hrvaško seli mladi napadalec Kris Jogan.

Enaindvajsetletni napadalec je bil v tej sezoni član Gorice, za katero je v 16 tekmah zabil dva gola v prvenstvu, enega pa pristavil tudi v pokalu. Kris Jogan je sicer član italijanskega drugoligaša Hellasa iz Verone, a zanj še ni igral. Italijani so se zdaj odločili, da ga do konca sezone posodijo v vrste zelo ambicioznega hrvaškega prvoligaša Rijeke, ki je po prihodu italijanskega podjetnika Ricarda Volpija najavila pohod na naslov v naslednjih nekaj letih. Trener Rijeke je obetavni hrvaški strateg Elvis Scoria, predsednik pa Damir Mišković, ki je ob prihodu na Reko požel same simpatije. Kantrido spet preveva optimizem, navijači v velikem številu hodijo na štadion in spodbujajo svoje varovance, del te pozitivne zgodbe pa je zdaj postal tudi mladi slovenski nogometaš.

''Zelo sem srečen, ker sem prišel v tako velik klub, kot je Rijeka. To je korak naprej v moji karieri, zato moram narediti vse, da upravičim zaupanje in dokažem, da znam igrati,'' je ob podpisu pogodbe povedal Jogan. ''Jogan je osrednji napadalec. Je tak profil igralca, kot smo ga potrebovali in upam, da nam bo pomagal v drugem delu prvenstva. Za zdaj je posojen za pol leta, potem pa bomo videli, kako in kaj naprej,'' pa je novo okrepitev komentiral športni direktor kluba Srečko Jurčić.

Nastja Čeh, Cimerotič, Florjančič ...

Jogan sicer še zdaleč ne bo prvi Slovenec, ki bo igral za Rijeko. Nazadnje sta bila njena člana, a brez uspeha, mlada Damir Čehić in Uroš Palibrk, pred tem so dres Rijeke nosili tudi Nastja Čeh, Sebastjan Cimerotić, Matjaž Florjančič, Adriano Fegic in Igor Benedejčič. Po naših informacijah pa Jogan tudi ni zadnji Slovenec, ki bo oblekel dres Rijeke. Že pozimi naj bi se na Kantrido preselil še en, a nam imena za zdaj še ni uspelo izbrskati.

Ne spreglejte