Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
8.21

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
nemška nogometna reprezentanca nizozemska nogometna reprezentanca

Natisni članek

Sreda, 13. 6. 2012, 8.21

1 leto, 12 mesecev

Nemci pričakujejo napadalne Nizozemce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V zanimivi skupini B bo Nemčija po zmagi proti Portugalski na drugi tekmi igrala proti Nizozemski, ki jo po porazu z Danci čaka težak obračun za točke. V obeh ekipah se obeta nekaj sprememb.

Za Nizozemce bo ta tekma bržkone ključnega pomena za njihovo nadaljnjo pot na prvenstvu, precej bolj rezervirano pa lahko zaigra Nemčija. Oranje po spodrsljaju z Danci čaka ogorčen boj za prve točke, a ob tem se večina zaveda, da jim bo nasproti stala reprezentanca, ki je eno svojih velikih namer (rezultatsko) potrdila že na tekmi s Portugalci. Zanimiva pa je izjava Rafaela van der Vaarta, ki naj bi tekmo začel na nizozemski klopi, precejšen del kariere pa je prebil v Hamburgu. "Lahko naštejem le tri izvrstne posameznike pri Nemčiji. To so Mesut Özil, Mario Götze in Bastian Schweinsteiger. Obramba je ok, to pa je vse. Mi imamo precej več kakovosti, vendar v nogometu je pomembna tudi samozavest, kar pa oni sedaj imajo," je zanimivo razmišljanje nizozemskega vezista.

Selektor Oranj, Bert van Marwijk, je po prvi tekmi z Danci moral zagovarjati Robina van Persija, ki ni izkoristil nekaj lepih priložnosti. Morda zato utegne namesto njega začeti Klaas Jan Huntelaar, ki je bil v nedavno končani sezoni z 29 goli za Schalke najboljši strelec Bundeslige. Pomembno za Nizozemce pa je tudi, da bo v obrambi vendarle nared Joris Mathijsen, ki je član Hamburga. Nizozemci imajo nasploh nekaj nogometašev, ki so že ali pa še, igrajo v nemškem prvenstvu. Eden takšnih je tudi Arjen Robben, ki je med drugim priznal, da je na prvi tekmi skušal biti nekoliko manj sebičen, proti Nemčiji pa bo skušal spremeniti slog igre. Tudi Wesley Sneijder pa bo moral dodati svoj delež pri Nizozemcih.

Nemci se v tekmo podajajo kar se da sproščeni. Njihov selektor pa bo morda celo nekoliko premešal ekipo, ki je premagala Portugalce. Tudi strelec edinega zadetka, Mario Gimez, se utegne znajti na klopi, namesto njega bi lahko vstopil Miroslav Klose, namesto Lukasa Podolskega, pa utegne na desnem krilnem položaju zaigrati nogometaš Bayerja, Andre Schürrle. Tudi Bastian Schweinsteiger pa ni povsem zanesljiv v začetni enajsterici, saj je imel že pred prvenstvo težave s poškodbami. Njegova alternativa je Toni Kroos. "Obstaja možnost, da nekaj spremenim, a se še nisem odločil. Veseli me, da se Klose počuti bolje, saj, kadar je pripravljen, sodi med najboljše napadalce na svetu," je povedal Joachim Löw, ki na prvi tekmi ni bil povsem zadovoljen z igro, saj se zaveda, da ima obetavna nemška izbtana vrsta še dovolj prostora za napredek. "Za Nizozemce je to tekma na vse ali nič. Če želijo ostati na prvenstvo, rabijo zmago. Proti Nizozemski pričakujem drugačno tekmo, kot proti Portugalski. Portugalci so se osredotočali na branjenje, Nizozemci pa bodo bolj napadali," je dejal Löw.

Ne spreglejte