Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 10. 2015,
3.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec San Marino slovenska nogometna reprezentanca Rene Krhin Dejan Lazarević Miral Samardžić

Torek, 13. 10. 2015, 3.53

8 let

Ne le Katanec, tudi igralci zanj niso našli lepih besed

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor Srečko Katanec je neprepričljivo predstavo izbrancev v San Marinu opravičeval tudi s tem, da je bila mehka igralna podlaga neprimerna. O njej niso nič prijaznega povedali niti nogometaši.

V žepni državici na Apeninskem polotoku je v zadnjem tednu veliko deževalo. V nedeljo je bilo že prijetneje, San Marino se je znašel v objemu sonca, ko pa se je dan pozneje začela kvalifikacijska tekma, so oblast nad nebom ponovno prevzeli oblaki. Začelo je deževati, nogometašem pa je bila s tem storjena medvedja usluga, saj je igrišče postalo še bolj spolzko.

Neugodno je bilo že dan pred tekmo. Slovenska reprezentanca je zaradi pretirane mehkosti travnate površine trening opravila drugje, na tekmi pa se ni mogla izogniti težavam.

"Ne vem, ali smo že kdaj igrali na zahtevnejši podlagi. Proti tekmecu, ki se je večji del tekme branil 20 metrov od gola, je potem cilj še težje dosegljiv," je po zmagi nad San Marinom, pri kateri sta oba zadetka padla šele v drugem polčasu, dejal selektor Srečko Katanec.

Tako je drselo, da je bilo težko kontrolirati žogo

o srečanju smo se tudi pri igralcih pozanimali, ali je podlaga resnično predstavljala tako perečo težavo, da je trpela igra. Odgovori so bili složni in skoraj enaki.

"Igrišče je bilo zelo slabo. Sprememba smeri je bila nemogoča. Pričakovali smo boljšo, tršo podlago, ta pa nas je presenetila. Poskušali smo se ji prilagoditi, a je bilo zahtevno. Dolgo časa nismo igrali na takem igrišču, nogometaši San Marina pa so se postavili za žogo, tako da je bilo težko," je dejal Rene Krhin, ki je skušal povezati zvezno vrsto, a je bilo njegovo gibanje zaradi težavne podlage omejeno.

"Nismo si predstavljali, da bo res tako slabo igrišče. Zelo je drselo, težko je bilo nadzorovati žogo. Tudi zato nam ni igra stekla. Upam, da bo takih igrišč v prihodnje čim manj," je dodal Krhinov dober prijatelj Dejan Lazarević, ki je v igro vstopil v drugem delu.

Ko je v prvem polčasu spremljal dogodke na igrišču, so mu soigralci dopovedovali, da je podlaga zelo zahtevna. "Ko sem sam prišel v igro, sem se hitro prepričal, da je to res realna slika. Težko je bilo kaj odigrati, saj ti je žoga vedno ušla, San Marino pa se je dobro boril," je pojasnil nogometaš Antalyasporja, ki je v zadnjih minutah zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva na 3:0.

Samardžić: Dvakrat težje kot na suhem

Slovenska obramba je zadržala vse napade San Marina, ki je bil sredi prvega polčasa nevarno blizu senzacionalnega vodstva. Zadnja vrsta je le zdržala do konca, tako da je bil Miral Samardžić, ki je nastopil od prve minute, zadovoljen z opravljenim. Podlaga mu ni bila prav nič všeč.

"Podlaga je bila težavna, ker je nastalo blato. Če nisi preveč blizu napadalcu, je ta vedno v prednosti. Dokler je v šprintu, je pred tabo, saj ti štartaš v blatu, to pa je dvakrat težje kot na suhem," je pojasnil branilec Rijeke, ki je podobne težave po močnih deževjih izkušal na nekdanjem štadionu hrvaškega podprvaka.

Besede selektorja o tem, da je imela pri slabši predstavi izbrancev prste vmes tudi vprašljiva kakovost travnate površine, torej niso bile izvite iz trte. Igralci si želijo, da nikoli več ne bi imeli opravka s tako mehko podlago.

Ne spreglejte