Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 12. 2010,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 12.52

8 let

Navijači Sampdorie si grizejo nohte

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi bo na štadionu Luigi Ferraris še kako zanimivo. Sampdoria je v skupini I v nehvaležnem položaju. Če ne bo ugnala gostov iz Eindhovna, že lahko pomaha Evropi v slovo.

Med vodilni PSV iz Eindhovna in Sampdorio iz Genove se je v skupini I v boj za vrh (nepričakovano) vmešal ukrajinski Metalurg. Ker je v štirih nastopih zbral sedem točk, dve več od italijanskega predstavnika ter tri manj od nizozemskega velikana, bi ga drevi razveselil neuspeh izbrancev Domenica di Carla.

Sampdoria je postavljena pred dejstvo. Če ne bo ugnala PSV-ja (medsebojna tekma v Eindhovnu se je sredi septembra končala z remijem), se lahko že poslovi od izpolnitve cilja, da bi vsaj z drugim mestom dočakala evropsko pomlad. Metalurg se bo namreč ob isti uri (začetek ob 19. uri) pomeril z zadnjeuvrščenim Debrecenom, ki ostaja brez točk in upanja o napredovanju, kar bi znal klub iz Harkova s pridom izkoristiti.

Brez treh poškodovanih

Sampdoria, nekdanji klub Srečka Katanca, po nesrečnem izpadu v kvalifikacijah lige prvakov (po podaljških na povratnem srečanju jo je izločil Werder iz Bremna) ni navdušila navijačev. Zbrala je le štiri točke, premagala le skromni Debrecen, v napadu pa ostala še brez kontroverznega občasnega reprezentanta Antonia Cassana. Oči italijanske javnosti so uprte v najboljšega strelca ''Dorie'' Giampaola Pazzinija, ki se zaveda pomembnosti dogodka. ''Ne bo lahko premagati PSV, a lahko vendarle računamo na prednost domačega igrišča. Pred nami je tekma, ki jo preprosto moramo dobiti.'' Da je klub iz Genove v spodobni formi, je dokazal sobotni remi z vodilnim Milanom (1 : 1). ''Fantje so se izkazali proti Milanu, kar je dobra napoved za sredo. Moramo ugnati PSV, če še hočemo ostati v Evropi,'' se glasi njegovo sporočilo. Zaradi poškodb ne bo mogel računati na tri poškodovane igralce. Manjkali bodo Luciano Zauri, Franco Semioli in Marco Padalino.

''Blucerchiati'' se bodo namerili z vodilnim nizozemskim klubom, ki pa si je v petek dovolil spodrsljaj v Bredi, kjer je izgubil proti NAC-u (2 : 4). ''V prvem polčasu smo bili kar dobri, a smo naredili nekaj napak v fazi obrambe,'' je priznal strateg ''rdeče-belih'' Fred Rutten, ki je v nadaljevanju srečanja doživel najslabši polčas PSV-ja v tej sezoni. ''Verjamem, da ga ne bomo več ponovili,'' je izrazil željo pred gostovanjem v Italiji. PSV bi si zagotovil napredovanje že v primeru remija.

Ne spreglejte