Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 11.04

8 let

Navijači Napolija razdejali vlak iz Neaplja v Torino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Več kot 1000 navijačev italijanskega nogometnega kluba Napoli, namenjenih v Rim na prvenstveno tekmo serie A Roma - Napoli (1:1), je v nedeljo zavzelo vlak iz Neaplja v Torino.

Uničili so 11 vagonov, pretepli štiri kontrolorje in povzročili škodo v višini pol milijona evrov, je poročal italijanski dnevnik La Stampa.

Navijaški skrajneži, ki so pred odhodom vlaka Intercity Plus ustrahovali več kot 250 potnikov in uničevali vagone, so ob prihodu na železniško postajo Termini v Rimu začeli metati petarde in dimne bombe. S početjem so nadaljevali tudi na olimpijskem stadionu, kjer so, da bi se izognili plačilu vstopnic, prebili rešetkasta vrata. Policija je aretirala pet navijačev, enega od njih zaradi posedovanja noža, je poročala La Stampa.

Italijanske železnice so v nedeljo opozorile, da za tekmo, ki jo je bilo po petkovem dogovoru med Italijansko nogometno zvezo in Raijem vendarle moče spremljati tudi preko televizije in radia, niso predvidele posebnega vlaka. V skrbeh zaradi možnih izgredov so potnike zato pozvale, naj za pot v Rim izberejo druga prevozna sredstva. Okoli 250 potnikov, ki so bili v nedeljo namenjeni na vlak Neapelj - Torino, se je po poročanju La Stampe zaradi razgrajanja navijačev odločilo, da se načrtovani vožnji izognejo in odpotujejo z naslednjim vlakom. Z navijači je na vlaku, na katerem je bilo 150 ljudi več, kot jih ta lahko sprejme, potovalo le 50 ostalih potnikov. Nadaljevanje vožnje iz Rima v Torino je bilo zaradi nastale škode onemogočeno.

Navijači, nekateri so bili po besedah vodstva Italijanskih železnic brez vozovnic, so se iz Rima v Neapelj odpravili okrog 21.30, pred tem pa jih je na postaji Termini morala krotiti policija. Neapeljski kvestor Antonio Puglisi je povedal, da so imeli vozovnice za vlak vsi navijači, krivdo za nedeljske izgrede pa je pripisal Italijanskim železnicam, ki, kot je dejal, niso zagotovile primernega števila vlakov za v Rim.

Kot je še poročala La Stampa, je italijanski minister za notranje zadeve Roberto Maroni Puglisija pozval, naj mu predstavi poročilo o nedeljskem dogajanju. Napovedal je tudi svojo udeležbo na srečanju državnega observatorija za športne demonstracije, ki se bo sestal v torek.

Ne spreglejte