Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 6. 2018,
9.23

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo FIFA SP 2018

Sreda, 20. 6. 2018, 9.23

5 let, 10 mesecev

Napoved 7. tekmovalnega dne SP 2018 (2. krog)

Španski zvezdnik Reala se ne bo več pogovarjal z Ronaldom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,86
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sedmi dan svetovnega prvenstva v nogometu je prvi, ki je v popolnosti posvečen tekmam drugega kroga skupinskega dela. Evropski prvak Portugalska bo skušal s pomočjo Cristiana Ronalda v skupini B upravičiti vlogo favorita proti Maroku, Španija pa zvečer proti Iranu. Ob 17. uri bodo navijači Rusije in Egipta z zanimanjem spremljali dvoboj skupine A med Urugvajem in Savdsko Arabijo.

Portugalska - Maroko /danes ob 14.00/

Štadion Lužniki v Moskvi, kapaciteta 78.011, sodnik: Mark Geiger (ZDA)

Verjetni začetni postavi:
Portugalska (4-4-2): Patricio; Cedric, Pepe, B. Alves, Guerreiro; William, Moutinho, B. Silva, Mario; Andre Silva, Cristiano Ronaldo.
Maroko (4-5-1): El Kajoui; Hakimi, Saiss, Benatia, Mendyl; El Ahmadi, Ziyach, Boussoufa, Belhanda, Amrabat; Boutaib.

Najboljši strelec SP 2018 Cristiano Ronaldo bo danes iskal pot do prve zmage na ruskih tleh. V prvem nastopu je zablestel na sosedskem derbiju s Španijo, dosegel že 51. trojček (hat-trick) v karieri (v klubskem in reprezentančnem dresu), zdaj pa bo skušal zapretiti Maročanom, ki v drugi krog vstopajo ranjeni in razočarani, saj so kljub boljši predstavi proti Iranu nesrečno ostali brez točk v zadnjih sekundah dvoboja (0:1).

"Po tistem, kar nam je storil, se ne bom več pogovarjal z njim," se je španski as Isco, ki si pri Realu deli slačilnico s portugalskim zvezdnikom, pošalil pred tekmami 2. kroga skupinskega dela in posredno opozoril Maročane, česa je sposoben petkratni najboljši igralec na svetu.

Santos še ni videl igralca, ki bi sam dobil tekmo 

Maroko je v prvem nastopu na SP 2018 izgubil proti Iranu. | Foto: Reuters Maroko je v prvem nastopu na SP 2018 izgubil proti Iranu. Foto: Reuters Selektor evropskih prvakov Fernando Santos bo v obrambno vrsto namesto Joseja Fonteja postavil izkušenega Bruna Alvesa, na zadnji novinarski konferenci pred tekmo pa se ni mogel izogniti vprašanjem o kapetanu Ronaldu: "Upam, da se bo izkazal. Teha smo navajeni od njega. Ne le na tem prvenstvu, ampak na splošno v karieri. Portugalska je bila evropski prvak s pomočjo Ronalda. Kapetan je zelo pomemben člen reprezentance, a vseeno nisem nikoli videl igralca, ki bi sam dobil tekmo," je portugalski strateg poudaril, da na nogometnih tekmah zmaguje kolektiv, ne pa posameznik.

O Ronaldu zavzeto razmišlja tudi selektor Maroka Herve Renard in išče način, kako ga najbolje ustaviti. "Če bodo pazili nanj trije, se postavlja vprašanje, kdo bo pokrival njegove soigralce. Imajo zelo veliko napadalno usmerjenih igralcev. So evropski prvaki, tega ne smemo pozabiti," opozarja Francoz, ki bi lahko v primeru današnjega poraza (in zmage Španije nad Iranom) dokončno ostal brez možnosti za napredovanje.

Sportal Portugalska
Sportal Maroko

 

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo velikega favorita postavljajo Portugalsko. Kvota za njeno zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Maroko. Več o kvotah ...

Kazan 2018
Sportal Kazan

Urugvaj – Savdska Arabija /danes ob 17.00/

Rostov Arena v Rostovu, kapaciteta 43.472, sodnik: Clement Turpin (Francija)

Verjetni začetni postavi:
Urugvaj (4-4-2): Muslera; Varela, Gimenez, Godin, Caceres; Nandez, Vecino, Bentancur, Rodriguez; Suarez, Cavani.
Savdska Arabija (4-5-1): Alowais; Alburayk, Hawsawi, Albulayhi, Alshahrani; Aldawsari, Otayf, Alfaraj, Aljassam, Alshehri; Almuwallad.

Veselje Urugvaja po zmagovitem zadetku Joseja Marie Gimeneza proti Egiptu. | Foto: Reuters Veselje Urugvaja po zmagovitem zadetku Joseja Marie Gimeneza proti Egiptu. Foto: Reuters

Po dvoboju med Urugvajem in Savdsko Arabijo bo že bolj jasna usoda Egipta, enega izmed največjih razočaranj prvega kroga skupinskega dela. Če bi Azijci presenetili Južnoameričane, bi s tem obudili upanje Mohameda Salaha in njegovih faraonov na napredovanje, če bo ostal dvakratni svetovni prvak, pri katerem v napadu izstopata velika zvezdnika Luis Suarez (Barcelona) in Edinson Cavani (PSG), neporažen, pa bo že danes jasno, da je Egipt kot prvi na tem prvenstvu ostal brez možnosti za preboj v osmino finala.

Jubilej za najboljšega strelca Urugvaja

Luis Suarez bo danes oblekel državni dres že stotič. | Foto: Reuters Luis Suarez bo danes oblekel državni dres že stotič. Foto: Reuters "Urugvaj ima dva napadalca svetovnega kova, a imamo druge prioritete. Kot prvo moramo dokazati, da smo se sposobni enakovredno kosati z drugimi," pred drugo tekmo na SP sporoča selektor Savdijske Arabije Juan Antonio Pizzi, ki se je po najvišjem porazu v prvem delu naposlušal kritik. Nekdanji argentinski napadalec, ki je nosil španski dres, napoveduje nekaj sprememb.

Podobno velja za selektorja Urugvaja Oscarja Tabareza, ki bo v nasprotju s prvo tekmo, na kateri je premagal Egipt, po dolgotrajnem obleganju vrat in številnih zapravljenih priložnosti v začetno enajsterico uvrstil Cristiana Rodrigueza in Carlosa Sancheza.

Sportal Urugvaj
Savdska Arabija
Sportal Savdska Arabija

Prvi zvezdnik Urugvaja Suarez bo vknjižil jubilejni stoti nastop za izbrano vrsto in postal šesti igralec v zgodovini države, ki je dvakrat osvojila naslov svetovnih prvakov (1930 in 1950), s trimestnim številom nastopov. Suarez je z 51 zadetki najboljši strelec Urugvaja vseh časov.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo velikega favorita postavljajo Urugvaj. Kvota za njegovo zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Savdska Arabija, katere presenečenje bi obogatilo vse, ki si upajo staviti na njo. Več o kvotah ...

Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)

Iran - Španija /danes ob 20.00/

Kazan Arena v Kazanu, kapaciteta 42.873, sodnik: Andres Cunha (Urugvaj)

Verjetni začetni postavi:
Iran (4-1-4-1): Beiranvand; Rezaeian, Poualiganji, Khanzadeh, Hajsafi; Jahanbakhsh; Shojaei, Ebrahimi, Amiri, Ansarifard; Azmoun.
Španija (4-3-3): De Gea; Carvajal, Pique, Ramos, Alba; Busquets, Koke, Iniesta; Silva, Costa, Isco.

Bi lahko danes navijači Irana dočakali senzacionalno zmago nad Španijo? | Foto: Reuters Bi lahko danes navijači Irana dočakali senzacionalno zmago nad Španijo? Foto: Reuters

Nogometaši Irana so v prvem nastopu srečno osvojili tri točke proti Maroku (1:0), tokrat pa se bodo namerili na neprimerno močnejšega tekmeca, pri katerem kar mrgoli zvezdnikov in nogometašev najmočnejših klubov na svetu. Izbranci Portugalca Carlosa Queiroza so se po prvem krogu nekoliko nepričakovano znašli na vrhu lestvice B.

Če bi presenetili še rdečo furijo, bi poskrbeli za veliko senzacijo. Namesto Rouzbeha Cheshmija, ki si je na treningu poškodoval mišico, bo v obrambno vrsto vskočil Mohammad Reza Khanzadeh. Čaka ga veliko dela, zlasti z napadalcem Atletica Diegom Costom, ki je dvakrat zatresel mrežo Portugalske.

Hierro podpira De Geo

David De Gea na tekmi proti Portugalski ni prepričal javnosti, da spada med najboljše vratarje na svetu. | Foto: Reuters David De Gea na tekmi proti Portugalski ni prepričal javnosti, da spada med najboljše vratarje na svetu. Foto: Reuters Španski selektor Fernando Hierro, ki je na vročem stolčku debitiral na poslastici dozdajšnjega dela SP (3:3 proti Portugalski), bi lahko malenkostno zamenjal postavo. Dani Carvajal se vrača po poškodbi in bi lahko na desnem boku zamenjal Nacha, ki je proti Portugalski navdušil s prekrasnim zadetkom, a veliko raje igra v osrednjem delu obrambe.

Kljub neposrečenemu večeru, ko je bil neposreden krivec za drugi gol Ronalda, v vratih ostaja David De Gea. "Lahko potrdim, da bo branil De Gea. Deležen je mojega popolnega zaupanja. Spada med dva ali tri najboljše vratarje na svetu," je Hierro prepričan, da bo čuvaj mreže Manchester Uniteda v nadaljevanju turnirja dokazal svojo kakovost.

Sportal Španija
Sportal Iran

"Smo v ugodnem položaju, saj nimam kaj izgubiti. Pred nami je edinstvena priložnost, da se nekaj naučimo. Za nas je privilegij in čast, da smo na SP. Da igramo proti Španiji, enemu izmed kandidatov za svetovni naslov. Če bomo hoteli dober rezultat, bomo morali odigrati najboljše, kar znamo. Potem pa bodo nogometni bogovi odločili, kako se bo končala tekma," je pred večerno tekmo sporočil selektor Irana Queiroz, ki odlično pozna španski nogomet. Tako dobro, kot se za nekdanjega trenerja madridskega Reala tudi spodobi. Ko je vodil bele baletnike (2003/04), je legendarni branilec Reala Hierro ravno zapustil klub in se odpravil v Katar. Usoda ju je 15 let pozneje združila v vlogi tekmecev. Veliki favorit je Španec Hierro.

Rostov SP 2018
Sportal Rostov na Donu

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo absolutnega favorita postavljajo Španijo. Kvota za njeno zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Iran. Več o kvotah ...

Ronaldo kip
Sportal Ponesrečen kip Ronalda zamenjali brez prevelikega pompa
Romelu Lukaku
Sportal Ko je videl, kaj počne mama, se je spremenil v vojaka na misiji
Savdska Arabija, Rusija
Sportal Lestvica, ki ni niti najmanj všeč Messiju in Neymarju
Rusija Egipt
Sportal Norišnica v St. Peterburgu, Rusi skačejo od veselja, Skomina pisal zgodovino
Neymar
Sportal Neymar odšepal z igrišča in preplašil navijače
Ne spreglejte