Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
5.48

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Madeira

Sreda, 20. 6. 2018, 5.48

5 let, 10 mesecev

Ponesrečen kip Ronalda zamenjali brez prevelikega pompa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97
Ronaldo kip | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ko so lani na letališču na Madeiri, majhnem slikovitem portugalskem otoku, kjer je odraščal nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, slavnostno razstavili njegovo bronasto doprsno skulpturo, so to storili z veliko medijskega pompa. Zaradi neposrečene izvedbe je vse skupaj zasenčilo zgražanje, še posebej boleče so bile kritike, ki so na družbenih omrežjih letele vsepovprek.

Ronaldo kip | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

No, nekaj več kot leto dni pozneje so se na Madeiri dokaj po tiho in stran od oči javnosti odločili za zamenjavo kipa. Na mednarodnem letališču Cristiana Ronalda na Madeiri po novem stoji drug kip Ronalda, ki je precej bolj podoben originalu kot prejšnji.

Zamenjava naj bi se zgodila v noči na petek, istega večera, ko je Ronaldo na tekmi s Španijo zadel tri gole (tekma se je končala neodločeno z rezultatom 3.3), in sicer na željo družine Aveiro, ki upravlja muzej CR7 na Madeiri. Tega vodi nogometašev starejši brat Hugo Aveiro. Zamenjava naj bi se zgodila skrivoma, po poročanju medijev na Madeiri celo direktor letališča Duarte Ferreira ni vedel zanjo.

Kip na letališču so zamenjali isti večer, ko je Cristiano Ronaldo na tekmi s Španijo na svetovnem prvenstvu v Rusiji za Portugalsko zadel tri gole. Tekma se je končala z remijem 3:3.  | Foto: Getty Images Kip na letališču so zamenjali isti večer, ko je Cristiano Ronaldo na tekmi s Španijo na svetovnem prvenstvu v Rusiji za Portugalsko zadel tri gole. Tekma se je končala z remijem 3:3. Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo
Sportal Po poteh najboljšega nogometaša na svetu

Cristiano Ronaldo kip
Sportal Po letu kritik in žaljivk: kipar, ki je ustvaril kip Ronalda, je izdelal nov kip. Vam je všeč? #video

Kdo je avtor novega kipa, za zdaj še ni znano, je pa jasno, da to ni Emanuel Santos, avtor prvega doprsnega kipa, ki je bil deležen vala kritik in norčevanja. Ljubiteljski kipar se je za neposrečen izdelek želel odkupiti. Na predlog ameriškega spletnega portala Bleacher je namreč oblikoval drug kip, precej bolj podoben Ronaldu, a ta očitno ne bo plenil pozornosti na letališču.

Nekdanjega letališkega delavca, ki se je lani pred kritikami branil celo z argumentom, da tudi z Jezusom niso bili vsi zadovoljni, naj bi po poročanju španskih medijev zamenjava kipca zelo razžalostila. Po njegovem mnenju naj bi kip, če ne drugega, postal nova turistična atrakcija Madeire

Santos o kipu, ki mu je spremenil življenje:

Ne spreglejte