Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2010,
19.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 31. 7. 2010, 19.19

8 let, 1 mesec

Najbolj zanimivi prestopi poletnega roka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletni nogometni prestopni rok se še ni končal, vseeno pa so nekateri prestopi v Evropi že pritegnili veliko pozornost, bodisi zaradi denarja bodisi zaradi imen.

David Villa – iz Valencie v Barcelono

Barcelona je za prestop odštela 40 milijonov evrov, toda ni dvoma, da so denar Katalonci dobro zapravili. 28-letni Villa je eno najbolj vročih imen nogometnih zelenic, tehnično podkovan in učinkovit ter na vrhuncu kariere, zato je zastrašujoče pomisliti, koliko golov bo zmožen zabiti skupaj z Messijem in druščino.

David Silva – iz Valencie v Manchester City

Silva je še drugi velik zvezdnik, ki je zapustil Valencio. Posel je Manchester City stal 30 milijonov evrov. Njegov prestop odraža velike ambicije angleškega kluba, kljub močni konkurenci pa bo eno prvih imen ekipe in bo skušal Cityju pomagati do kakšne izmed lovorik. Pri 24-letih ima še veliko prostora za napredovanje.

Yaya Toure – iz Barcelone v Manchester City

Pri Manchester Cityju letos niso skoparili in so za 34 milijonov evrov pripeljali tudi igralca, ki je bil še pred nekaj meseci ena ključnih figur pri Barceloni. Yaya Toure je močan igralec z odlično tehniko, ki se bo fizično zlahka prilagodil zahtevam ostre angleške lige, poleg tega v klubu že igra tudi njegov brat Kolo Toure.

Joe Cole – iz Chelsea v Liverpool

Joe Cole je eden najbolj nadarjenih 'playev' svoje generacije in bo skušal pri Liverpoolu obuditi spomin na blesteče predstave v dresu modrih. Poleg tega je njegov prihod pomagal prepričati Stevena Gerrarda, da je podaljšal sodelovanje s klubom, pri navijačih pa je spet vzklilo upanje, da se bodo vrnili dnevi slave.

Javier Hernandez – iz Chivasa de Guadalajara v Manchester United

Ko je Manchester United objavil, da se je dogovoril o prestopu malo znanega Mehičana, so bili nekateri morda skeptični, a je med svetovnim prvenstvom v Južni Afriki postalo jasno, da je sir Alex Ferguson znova odkril nebrušen diamant. 22-letni mladenič je dosegel zadetka proti Franciji in Argentini, poleg tega pa je bil tudi najhitrejši igralec turnirja. Osem milijonov funtov za hitrega Mehičana je tako zagotovo dolgotrajna naložba.

Marouane Chamakh – iz Bordeauxa v Arsenal

Od Arsenalovega menedžerja Arsena Wengerja so v prestopnem roku mnogi veliko pričakovali, toda ostal je zvest svoji politiki, da se ne ozira za najbolj vročimi imeni. Maroški napadalec nekatere spominja na Cristiana Ronalada, čeprav najbrž ne bo dosegel njegove slave. Bo pa s svojo spretnostjo in močno igro v zraku napadalnim topničarjem dodal novo dimnezijo.

Yossi Benayoun – iz Liverpoola v Chelsea

Izraelec je okrepil zvezno vrsto modrih, dokazal pa je tudi, da je sposoben trenutkov magije – če bo zmožen tudi stalnosti v formi, bo lahko pravo odkritje . ''Blues'' potrebujejo sveže moči, potem ko sta jih zapustila Cole in Michael Ballack, prav Benayou pa naj bi s svojo hitrostjo in zvijačnostjo skušal nadomestiti velezvezdnika.

Thierry Henry – iz Barcelone v New York Red Bulls

Obstaja trend med vrhunskimi igralci v malce zrelejših letih, da se iz Evrope podajo v manj razvpita nogometna središča. Henry se je čez lužo odpravil po blesteči karieri pri Arsenalu in Barceloni. 32-letni Francoz resda ne igra več v nekdanjem sijaju, še vedno pa lahko navijačem in nogometu marsikaj ponudi, še posebej ameriškemu.

Ne spreglejte