Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2012,
20.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Poplatnik

Nedelja, 22. 7. 2012, 20.36

8 let

Na zgodovinski tekmi Aluminij brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši kranjskega Triglava so v 2. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (1:0).

Kranjčani so po porazu v Celju danes gostili novinca v ligi Aluminij, ki je odigral prvo tekmo v prvoligaški konkurenci. V uvodnem krogu slednji namreč ni igral, saj je bila tekma s Koprom preložena. Toda dobrodošlica med prvoligaši jim ni bila ravno po godu, saj se z Gorenjske vračajo brez točk. Domači so zmagoviti gol zabili ob koncu prvega polčasa.

Ekipi v uvodu tekme nista veliko pokazali. Pravih akcij je bilo malo, je pa moral že v deseti minuti z igrišča poškodovani Almir Sulejmanović. Prvo resnejšo akcijo na tekmi so gledalci videli v 21. minuti, ko je do strela prišel Enis Đurković, vendar Tomaž Murko z njim ni imel veliko dela.

Na drugi strani so gosti prvič zagrozili v 31. minuti, ko je malce z desne strani Robert Kurež že premagal domačega vratarja Žana Pelka, a žogo poslal mimo gola. Tudi do konca polčasa ekipi nista bili preveč napadalno aktivni, priložnosti je bilo zgolj za vzorec. Kljub temu pa ekipi nista šli na odmor poravnani. V sodniškem dodatku prvega dela je bil namreč uspešen Matej Poplatnik, ko je z glavo unovčil podajo z desne strani.

V drugem polčasu so nekoliko bolj odprto začeli gosti, domači pa so bili nevarni iz protinapadov, ki pa niso prinesli povišanja vodstva. Najbližje so bili v 58. minuti, ko je bil Anže Jelar pri žogi pet metrov od vrat, vratar Aluminija že na tleh, toda gostujoči igralci so njegov strel blokirali.

Aluminij je imel v teh trenutkih žogo večinoma na polovici Triglava, a se je slednji dobro branil in zapiral vse poti v kazenski prostor, tako da gostom ni uspevalo prihajati do priložnosti. Za razliko od njih so jih Kranjčani v izdihljajih tekme nanizali kar nekaj, najbližje zadetku pa so bili v 86. minuti, ko je Poplatnik praktično iz mrtvega kota zatresel vratnico.

Ne spreglejte