Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2010,
3.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 25. 2. 2010, 3.11

8 let

Mourinho: Ta zmaga pomeni ogromno ali pa nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Morda celo najbolj atraktivni par osmine finala lige prvakov med Interjem in Chelseajem se je končal z zmago Italijanov z 2:1. Oboji so pred povratnim obračunom precej optimistični.

Inter je po treh sezonah vendarle uspel zmagati na tekmi osmine finala lige prvakov v Milanu. Po besedah njihovega trenerja Josea Mourinha pa jim je pri tem veliko pomagal vodilni zadetek Diega Milita v tretji minuti, predvsem s psihološkega vidika.

"Ta zmaga pomeni ogromno ali pa tudi nič, odvisno seveda od povratne tekme. Smo v prednosti in pred nami je še velik preizkus na Stamford Bridgu. Ne pozabite, da smo vendarle po daljšem času zmagali domačo tekmo osmine finala, poleg tega pa nam je to uspelo proti ekipi, ki ni bila poražena na 14 zaporednih tekmah. Že takoj na začetku smo želeli biti agresivni in jih napasti, kar nam je dalo psihološko prednost. Le tako smo lahko spremenili mentaliteto Interja. Pri njih se spomnim le prosti strel Didierja Drogbaja in priložnost Franka Lamparda, to pa je bilo praktično vse z njihove strani," je po tekmi svoj pogled podal Portugalec in se že dotaknil povratne tekme, ki bo na štadionu, kjer je preživel lepo obdobje. "Mislim, da bom lahko kontroliral emocije in se osredotočil na moje dolžnosti," je še povedal Mourinho.

Cambiasso: Izjemen Inter

Eden izmed junakov pri domačih je bil vezist Esteban Cambiasso, ki je italijanske prvake po zadetku Salomona Kalouja na začetku drugega polčasa znova popeljal v prednost.

"Zelo smo srečni zaradi zmage. Veliko ekip razmišlja, da ne prejme zadetek, vendar to ima nasproten učinek. Bila je poštena borba, kar smo tudi pričakovali in tako bo znova tudi na Stamford Bridgu. To je bil izjemen Inter," je dejal argentinski vezist.

Ancelotti: Imamo vse, kar potrebujemo

Pri Chelseaju kljub zaostanku verjamejo v svoje sposobnosti, ob tem pa pričakujejo tudi nekaj več sreče in bolj razpoložene sodnike, ki bi ob koncu prvega polčasa morali dosoditi enajstmetrovko v njihovo korist. "Malo nam je žal zaradi rezultata, predvsem glede na to, kako smo igrali. Vendar izid ni tako slab in nam daje upanje za povratno tekmo. Skušali smo napadati in preko Lamparda tudi imeli priložnost za remi. Imamo pa vse, kar potrebujemo za uspeh na povratni tekmi," je sporočil Carlo Ancelotti, ki še ne ve, ali bo v Londonu zaradi poškodbe kolena lahko igral Peter Čech.

Vodilni ekipi italijanskega in angleškega prvenstva tako 16. marca čaka velik boj za napredovanje. Chelseaju zaradi zadetka v gosteh zadostuje že minimalna zmaga, Inter pa z lanskega gostovanja na Otoku pri Manchester Unitedu nima najlepših spominov.

Ne spreglejte