Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
19.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 19.17

8 let, 5 mesecev

Milaničeva četa zaustavila Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši HiT Gorice so v 29. krogu PrveLige Telekom Slovenije na domačem igrišču z 2:1 (2:0) premagali ekipo Maribora.

Dvoboj med četrto in petouvrščeno ekipo prvenstva je bil nekako označen kot drug derbi po moči v tem krogu - naziv prvega je pripadel včerajšnjem obračunu med prvouvrščenima ekipama Domžal in Kopra -, po dveh zaporednih neodločenih izidih pa so se zmage veselili novogoriški nogometaši.

S trinajsto prvenstveno zmago so se gostitelji hkrati tudi povsem izenačili po točkah s tretjim Interblockom in tako povsem ujeli priključek v boju za uvrstitev na mednarodno sceno. Na drugi strani pa mariborskim nogometašem po zmagah proti Dravi in Celjanom v zadnjih dveh krogih ni uspelo zadržati zmagovalnega niza, poraz pa je bil tokrat še bolj boleč, saj so izgubili prav z neposrednima konkurentom za vrh lestvice, njihov zaostanek za Goričani pa se je zdaj podvojil in znaša že velikih šest točk.

Demirović presenetil Pridigarja

Novogoričani so podjetneje začeli in v sedmi minuti povedli. Demirović je izvedel prosti strel z okrog 25 metrov z leve strani, žoga pa je presenetila Pridigarja in končala v levem kotu njegovih vrat. Rahlo pobudo so imeli Novogoričani, ki bi se kaj lahko v 23. minuti veselili še drugega gola. V vlogi podajalca se je izkazal Komel, Demiroviću pa od blizu ni uspelo premagati Pridigarja, ki je njegov strel odbil. Sledil je nevaren poskus Mezge, ki je končal prek goriških vrat, v 28. minuti pa so se belo-modri znova veselili. Akcijo je začel Demirović, nadaljeval jo je Osterc, Ekopki je nato lepo našel Komela, ki se je sam znašel pred mariborskim vratarjem in ga z natančnim strelom v spodnji levi kot hladnokrvno tudi premagal.

Vijoličasti, ki so v Novi Gorici nastopili v rumeni opremi, so nekajkrat zapretili z razdalje. Še posebej nevaren je bil Pavlovič, ki pa mu zanesljivega Piriha ni uspelo premagati. V 35. minuti so si Štajerci priigrali najlepšo priložnost. Po desni strani je prodrl Jelič, njegove podaje pa ni izkoristil Volaš, katerega strel ob bližnji vratnici je domači vratar mojstrsko odbil. Tik pred iztekom prvega polčasa se je po podaji Osterca v priložnosti znova znašel Demirović, a je njegov strel z roba kazenskega strela Pridigar odbil.

Gostje blizu točki

Tudi drugi polčas se je začel v znamenju podprvakov. V 55. minuti je z desne strani podal Ekpoki, Osterc je žogo prepustil Komelu, katerega strel iz obrata je končal preko gostujočih vrat. Le minuto pozneje je Demirović zapravil še eno izvrstno priložnost. Po asistenci zelo aktivnega Ekpokija se je sam znašel pred Pridigarjem, a je za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 67. minuti so se Mariborčani vrnili v igro. Po podaji Pavloviča, ki je z desne strani izvajal prosti strel, se je pred domačimi vrati najbolje znašel rezervist Bačinović, ki je z glavo natančno meril v spodnji desni kot Pirihovih vrat. Vijoličaste je zadetek očitno opogumil, saj so kar nekajkrat nevarno zapretili, Milaničevi izbranci pa so preslabo izkoriščali prostor v gostujoči obrambi. Najbliže izenačenju je bil Jelić, katerega strel z glavo pa je z atraktivno obrambo v kot preusmeril Pirih in domačim zagotovil pomembno zmago v boju za želeno drugo mesto. V 88. minuti je sodnik Tošeski padec Ekopkija v gostujočem kazenskem prostoru ocenil kot gledališki vložek in Nigerijcu pokazal še drugi rumeni karton.

Ne spreglejte