Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2008,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 11. 2008, 17.52

8 let

Milan po več kot štirih letih spet na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Milan je v nedeljo v derbiju 10. kroga italijanske nogometne lige premagal Napoli in prvič po več kot štirih letih prišel na vrh lestvice. Milančani vodstva ne nameravajo izpustiti iz rok.

Zadnja tekma 10. kroga italijanske nogometne lige je bila v nedeljo zvečer, ko sta se na San Siru pomerila Napoli in Milan, ki v tej sezoni krojita vrh prvenstvene razpredelnice. Z avtogolom Denisa Gustava Germana v 87. minuti so z 1:0 zmagali Milančani in zavoljo spodrsljaja Udineseja, ki je pred domačimi navijači zgolj remiziral proti Genoi, skočili na vrh prvenstvene razpredelnice.

Sedemnajstkratni italijanski prvaki so zdaj na prvem mestu prvič po maju leta 2004, ko so tudi osvojili zadnji naslov državnega prvaka.

Zdaj se začenja zabava

Navdušenje med navijači rdeče-črnih je razumljivo veliko, zelo optimistični pa so tudi nogometaši. ''Že dolgo časa smo si želeli prvega mesta in zdaj smo ga osvojili. Že dolgo časa nismo bili na vrhu, toda zdaj nam je uspelo. Zdaj se začenja zabava. Prvega mesta ne bomo izpustili kar tako. Vse do zadnjega se bomo borili, da bi postali prvaki. Zagotovo bo ta sezona italijanskega prvenstva zelo zanimiva,'' je po zmagi nad nogometaši iz Neaplja dejal Clarence Seedorf.

Navdušenja ni skrival niti Gianluca Zambrotta. ''Za nami je zelo zanimiva in lepa tekma. Dosegli smo, kar smo si želeli. Zdaj smo na vrhu in bomo naredili vse, da tam tudi ostanemo,'' so bile besede italijanskega reprezentanta.

Trener Carlo Ancelotti se je v trenutkih velike evforije raje zazrl v preteklost. ''Ni nam bilo lahko. V zadnjih letih smo šli skozi težke čase, a smo bili vselej enotni in verjeli, da se bomo izvlekli. Zdaj nam je to tudi uspelo. Predvsem po zaslugi strasti in ljubezni do kluba, ki pri nas ni bila nikoli vprašljiva. Smo velika družina, ki vedno drži skupaj,'' je povedal italijanski trener, ki na klopi Milana sedi že dolgih osem let.

Ne spreglejte