Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2012,
10.55

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matic Maruško

Četrtek, 19. 7. 2012, 10.55

3 leta, 10 mesecev

Maruško: CSKA se je dobro pripravil na nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Mure 05 so misli po izločitvi Bakuja že usmerili na obračun proti CSKA-ju iz Sofije. Tudi proti slovitemu bolgarskemu klubu se bodo Matic Maruško in soigralci zoperstavili pogumno.

Za razliko od Bakuja bo Mura 05 prvo tekmo proti CSKA-ju igrala "doma" v Lendavi, (Fazanerija še ne zadostuje kriterijem Uefe). Zmaga proti azerbajdžanskemu predstavniku je igralcem pod vodstvom začasnih trenerjev Ferija Ciferja in Damjana Ošlaja dala dodatno samozavest in spet se pričakuje prekmurski praznik nogometa. Če je Baku vsaj malo podcenjeval nasprotnika, pa CSKA verjetno tega ne bo storil."Mislim, da bo ta tekma težja. Ekipa CSKA se je verjetno dobro pripravila na nas in ugotovila, kaj zmoremo," je sprva dejal Matic Maruško.

Klubu je napredovanje v drugi krog kvalifikacij za ligo Europo prineslo marsikaj. Od dodatne uveljavitve nekaterih nogometašev, do izboljšanja stanja na klubskem računu. "Zagotovo nam je ta preboj prinesel nekaj prepotrebnega denarja in tudi večjo prepoznavnost v nogometnem svetu," je spregovoril član Mure 05.

CSKA iz Sofije je klub z veliko tradicijo, dovolj zgovoren pa je podatek, da je osvojil 31 naslovov prvaka. V zadnjem času mu ne gre ravno najbolje, a še vedno velja za enega največjih klubov iz "vzhodnega" dela Evrope. "Pričakujem dobro in zanimivo tekmo, predvsem pa pozitivno izhodišče pred povratno tekmo. Ekipe ne poznamo preveč dobro, vendar glede na zgodovino kluba, gre za izkušeno ekipo," je dejal nogometaš, ki se znajde tako v obrambi, na bočnem položaju kot na sredini igrišča.

Zelo pomemben dejavnik je tudi ozračje v ekipi. Pri črno-belih se, kljub ne najboljšem finančnemu stanju v klubu, ki naj bi se z novim vodstvo začel urejati, dobro razumejo, kar je velikega pomena pri rezultatih, ki jih dosegajo. "Ekipa je mlada. Rabimo še veliko izkušenj, vendar imamo srečo, da se odlično razumemo. Vsak želi po najbolj močeh prispevati k rezultatom. Razmere v klubu se počasi urejajo. Upam, da se bodo vendarle uredile," je zaključil mladi slovenski reprezentant.

Srečanje se bo začelo ob 20. uri, pri Muri 05 težav z odsotnostmi nimajo, morda bo v kadru tudi novinec Arpad Vaš, s klubom trenira tudi Rok Buzeti, tudi Nusmir Fajić pa naj bi bil nared za razliko od tekme proti Bakuju, ko je bil na klopi.

Ne spreglejte