Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
28. 2. 2016,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jasmin Handanović

Nedelja, 28. 2. 2016, 10.13

8 let

Mariborčani so si priznali: treba se bo pogledati v ogledalo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maribor je od prvega spomladanskega kroga napovedoval napad na Olimpijo, a že takoj doživel šok, izgubil proti Celju in Ljubljančanom omogočil, da povišajo prednost.

Z izjemnim koncem prvega dela prvenstva in nekoliko slabšo formo Olimpije so Mariborčani prednost Ljubljančanov, ki je bila pred tem ogromna, znižali na le tri točke. Drugi del sezone so začeli z dvema domačima tekmama, Celje je bilo le uvod za derbi proti Olimpiji, ki prvake čaka prihodnji konec tedna.

Ljudje v klubu in tudi navijači, ki so očitno lačni nogometa in so v Ljudski vrt v soboto prišli v velikem številu, zbralo se jih je kar šest tisoč, so bili prepričani, da bodo Celjani zlahka padli in bodo njihovi ljubljenci najpozneje čez teden dni že ujeli velikega rivala. A zgodil se je šok. Z golom Milana Sprema v sklepnem delu tekme so Celjani celo zmagali, za nameček z igralcem manj.

Zdaj ima Olimpija priložnost, da se z današnjo zmago nad Koprom oddalji na šest točk razlike, v najhujšem primeru za Mariborčane bi ta lahko prihodnji teden znašala že devet točk in razmerje moči bi bilo spet enako, kot je bilo velik del prvenstva. Pri Mariboru so po nepričakovanem spodrsljaju seveda zelo nezadovoljni.

Spodrsljaj je treba pustiti za sabo

"Prve tekme po pripravah so vedno najtežje. Najbolj me je zmotila prevelika obremenjenost igralcev, igrali so s prevelikim bremenom. Poskušal sem najti nogometaša, ki bi imel navdih in bi lahko z individualno potezo odklenil celjsko ključavnico, da bi si olajšali nalogo. Ni mi uspelo, na koncu smo v zadnji minuti celo prejeli gol in izgubili. Zdaj bo treba tekmo čim prej analizirati, jo pustiti za seboj in se usmeriti k derbiju," je po neuspehu govoril trener Maribora Krunoslav Jurčić, ki je po drugem porazu na klopi slovenskega prvaka ostal dokaj miren.

Nekoliko bolj kritičen je bil izkušeni vratar Jasmin Handanović. "Po tej tekmi se moramo vsi pogledati v ogledalo. Veliko časa nimamo. Treba je biti dovolj samokritičen in hitro odpraviti negotovosti, vse je v naših glavah," je po velikem razočaranju soigralcem sporočil Ljubljančan, ki že vrsto let brani v vijoličastem dres in priznal: "Občinstvo se je odzvalo neverjetno, ostali smo mu dolžni. To bomo poskušali nadoknaditi v soboto."

Pritisk pred derbijem je zdaj še narasel

Mariborčani bodo lahko vtis popravili že v soboto, ko jih na domačem štadionu, ki bo verjetno skorajda nabito poln, čaka tretji večni derbi v tej sezoni. Ob 20.15 v goste prihaja Olimpija, ki je bila v medsebojnih tekmah v tej sezoni uspešnejša. Na prvem derbiju sezone v Mariboru je zmagala kar s 3:0, tisti v Stožicah se je končal z remijem z 2:2. Kako bo tokrat? Mariborčani si novega spodrsljaja preprosto ne smejo privoščiti. V nasprotnem primeru jim bo šesti zaporedni naslov prvaka malodane že spolzel iz rok.

Ne spreglejte