Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2015,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Sobota, 12. 9. 2015, 19.50

8 let

Mariborčani končali neverjetni niz Goričanov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Gorice so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:4 (1:2).

Novogoričanom ni uspelo zmagati še osmič zaporedoma. Tokrat so naleteli na izjemno razpoloženi Maribor, ki ga je vodil novi trener Krunoslav Jurčić. Štajerci so v privlačni predstavi spomnili na svoje najboljše čase in zanesljivo odpravili do tega kroga vodilno ekipo lige. Junak tekme je bil Jean-Philippe Mendy z dvema zadetkoma. Mariborčani so tako nadaljevali dobro tradicijo uspehov proti Gorici, saj proti Primorcem niso izgubili že na zadnjih 18 prvenstvenih tekmah.

Novogoričani so tekmo začeli odločno, že v prvi minuti je Miran Burgić iz bližine zadel vratnico. Minuto pozneje je Agim Ibraimi na drugi strani sprožil z 18 metrov, Grega Sorčan pa je njegov poskus ukrotil.

V šesti minuti pa so domači povedli. Po podaji Matije Široka iz kota je v kazenskem prostoru sam ostal Burgić, ki je z glavo zadel za 1:0. Šest minut pozneje so državni prvaki izenačili, potem ko je Jean-Philippe Mendy prodrl v kazenski prostor po levi strani in skoraj iz mrtvega kota premagal Sorčana za 1:1.

Po zadetku so bili še naprej odločnejši Štajerci, v 17. minuti je poskus Željka Filipovića obranil Sorčan, v 25. minuti pa je na 2:1 povišal Marcos Tavares po podaji Mitje Vilerja z leve strani.

Izjemno dinamičen in gledljiv prvi polčas je Gorica sklenila z novo lepo priložnostjo, po podaji Amela Džuzdanovića je v 44. minuti Blessing Eleke s strelom z glavo zatresel vratnico.

Gorica se tudi v uvodu drugega polčasa ni pustila, imela kar nekaj obetavnih akcij, v 57. minuti pa je Marshall Mfon Johnson ostal sam na dobrih petih metrih, streljal z glavo, a je žogo poslal v naročje Jasmina Handanovića.

Zato pa je že v nasprotnem napadu Maribor povedel s 3:1, potem ko je po lepi podaji Agima Ibraimija znova zadel Mendy. Zatem so Mariborčani nadzirali dogajanje na igrišču in v 77. minuti postavili še piko na i zmagi. Po podaji Petra Stojanovića z desne strani v kazenski prostor je do žoge prišel Damjan Bohar in zadel za 4:1.

V 81. minuti se je sicer moral na drugi strani izkazati Handanović po strelu Alena Jogana, a kaj več domačim ni uspelo.

Gorica bo v 10. krogu v soboto gostila Olimpijo, Maribor pa bo gostoval v Zavrču.

Ne spreglejte