Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2009,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 7. 2009, 20.24

8 let

Mariborčani iz Gruzije brez zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh igrali neodločeno 0:0 z gruzijsko ekipo WIT iz Tbilisija.

Tekma v Gruziji je za slovenske prvake pomenila začetek poti v Evropo, ki jo Mariborčani želijo končati čim kasneje. Z izidom 0:0 so izpolnili osnovni cilj in ostali neporaženi ter si pripravili dobro izhodišče za povratno tekmo doma.

Prvi so zapretili gostje, a je po prostem strelu Pavloviča Mihelič meril mimo desne vratnice. Domači so bili nevarni prek Kvaratskhelie, ki pa se v gneči pred vrati ni najbolje znašel. Vratar Maribora Ranilovič je v 18. minuti nov poskus Kvaratskhelie preusmeril v kot. Po tem kotu je bil v skoku z glavo najvišji Kahelišvili, vratar gostov pa je še enkrat dobro posredoval. Domači so imeli rahlo premoč do konca polčasa, toda po 45 minutah je bil izid 0:0.

Mariborčani so si v 55. minuti priigrali izredno priložnost za vodstvo. Mihelič je poslal žogo v prazen prostor, našel Jeliča, ki so ga domači nogometaši skušali ujeti v nedovoljenem položaju, slednji se je nato sam znašel pred vratarjem Bediašvilijem, ki pa je Jeličev poskus preigravanja preprečil in dobil žogo. Domači so takoj zatem vrnili z nevarnim strelom Klimiašvilija s kakšnih 12 metrov, ki pa ga je dobro postavljeni Ranilovič ukrotil. WIT je zaigral nekoliko bolj nervozno in grobo ter v petih minutah dobili dva rumena kartona.

Vratnica Pavloviča

V 70. minuti se je Milanič odločil za dve menjavi: namesto Mertlja je v igro poslal Školnika, namesto Jeliča pa Bunderlo. Pet minut kasneje so bili domači v prodoru, Zakradze je po posredovanju Popovića padel v kazenskem prostoru ter skušal izsiliti enajstmetrovko. Glavni sodnik pa je domačemu napadalcu zaradi zaigranega prekrška pokazal rumeni karton. Deset minut pred koncem so bili spet nevarni slovenski nogometaši, po kotu Pavloviča je do priložnosti za strel prišel Lunder, vratar Bediašvili pa je bil hitrejši. Od 83. minute so imeli gostje igralca več, saj je Klimiašvili po dvoboju s Školnikom dobil drugi rumeni karton. V sodnikovem podaljšku so bili Mariborčani najbližje zmagi - Pavlovič je meril s kakšnih 22 metrov, zadetek pa je preprečila vratnica.

Ne spreglejte