Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 8. 2015,
7.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pokal Slovenije NK Mura NK Celje NK Drava Ptuj NK Olimpija NK Olimpija NK Zarica Kranj FC Koper NK Rudar NK Krka NK Tolmin NK Maribor NK Maribor NK Zavrč NK Veržej NK Ilirija NK Domžale

Sreda, 19. 8. 2015, 7.21

8 let

Maribor v drugem polčasu stopil na plin, do zmag še Zavrč, Domžale in Rudar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtfinale pokala Slovenije so se uvrstili branilec naslova Koper, Olimpija, Celje, Drava, Maribor, Zavrč, Domžale in kot zadnji še Rudar.

Pokalni naslov branijo Koprčani, ki so si letošnji četrtfinale priborili v Kranju. S 3:0 so premagali drugoligaškega novinca Zarico. Kanarčki so po menjavi trenerja – pokalne zmagovalce po novem vodi Nedžad Okčić – tako vendarle dočakali zmago po sušnem obdobju neprepričljivih predstav.

Ljubljanska Olimpija, ki je po uvodni četrtini Prve lige Telekom Slovenije na vodilnem mestu in je nanizala šest zaporednih prvenstvenih zmag, se je mudila v bližnji Ivančni Gorici in zmagala s 3:1. Marijan Pušnik je odpočil nekaj nosilcev igre, prvič pa je zeleno-beli dres oblekel Brazilec Danilo Mariotto dos Santos in se vpisal med strelce. Za prvi zadetek je potreboval vsega sedem minut.

Maribor se je prebudil šele v drugem polčasu

Mariborčani so pod vodstvom novega trenerja Krunoslava Jurčića gostovali v Tolminu, ki mu v tej drugoligaški sezoni ne gre vse po načrtih, a so se v prvem polčasu dobro upirali, saj niso prejeli zadetka. Maribor je stopil na plin v drugem polčasu in dosegel tri gole. Vlogo favorita so pri nižjeligašu Iliriji z zmago s 3:1 upravičile tudi Domžale, Zavrč pa je po pomembni prvenstveni zmagi nad Koprčani s 4:0 slavil tudi v Veržeju.

Edini prvoligaški spopad je bil na sporedu v Velenju, kjer je pri prerojenem Rudarju gostovala Krka. Novomeščani so že v 15. minuti vodili z 2:0, a prednost ni zadoščala niti do polčasa. Rudar je namreč še pred odmorom izenačil, končni izid (3:2) pa je v 55. minuti postavil Jaka Ihbeisheh.

Celjani osvojili Fazanerijo, Drava ostaja neporažena

Kako je bilo prejšnji teden? Tretjeligaški klub Mura je v prvem krogu poskrbel za ogromno senzacijo, saj je izločil vodilnega prvoligaša Gorico. V drugem krogu je nekdanji ponos prekmurskega nogometa na domači Fazaneriji izkusil moč Celja, ki je pod vodstvom novega trenerja Iztoka Kapušina zmagalo s 3:0.

Drugoligaški spopad med Dravo in kranjskim Triglavom so po streljanju enajstmetrovk dobili Štajerci. Po rednem delu igre je bilo 1:1, zmagovalca pa so odločili kazenski streli. Ptujčani so v sezono 2015/16 vstopili imenitno, saj sploh še niso doživeli poraza, mreže pa še naprej trese tudi "mladostni veteran" Nastja Čeh, ki je izvedel odločilno 11-metrovko.

Ne spreglejte