Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2008,
20.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 6. 12. 2008, 20.11

8 let, 5 mesecev

Maribor še tretjič v tej sezoni usoden za Rudar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 20. krogu PrveLige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:1), ki je jesenski naslov proslavil s 40 osvojenimi točkami.

Nogometašem Maribora, po jesenskem delu vodilnemu moštvu slovenskega prvenstva, neuspeh na zadnji tekmi, ko so proti zadnjeuuvrščenemu Kopru na domačem igrišču iztržili le remi, ni prišel do živega. Teden pozneje so spet na starih, zmagovitih tirnicah, potem ko so v Velenju premagali Rudar.

Varovanci Darka Milaniča so hitro povedli, nato pa s pametno igro ne samo zadržali vodstvo, ampak ga celo povečali. In to kljub temu, da so od 26. minuti igrali z igralcem manj, saj je moral predčasno zapustiti igro Aleš Mejač. V 75. minuti so sicer prejeli zadetek, kar pa razen podaljšanja negotovosti, ni ničesar spremenil.

Mojtrski volej Džiniča

Obe ekipi sta tekmo začeli napadalno, prva priložnost pa se je ponudila gostom. V peti minuti je domači vratar Boban Savić posredoval tik pred Marcosom Tavaresom, odbite žoge pa Bunderla ni znal spraviti v mrežo. Samo sedem minut pozneje pa so Mariborčani vendarle povedli.

Zoran Pavlovič je skoraj s polovice igrišča izvajal prosti strel, podal dolgo žogo v kazenski prostor, domači so poskušali s postavljanjem nedovoljenega položaja, njihovo slabo odločitev pa je kaznoval Elvedin Džinič. Branilec, ki v zadnjih tekmah neusmiljeno trese mreže, je žogo s prsmi lepo umiril žogo, nato pa jo z volejem mojstrsko poslal za Savićev hrbet.

Primanjkljaj se gostom ni poznal

Velenjčani v prvem delu niso imeli pravih priložnosti. Veliko so poskušali s streli od daleč, ki niso bili dovolj natančni. Še najlepša priložnost se je ponudila nekdanjemu igralcu Maribora Mihi Golobu. Ušel je mariborski obrambi, Alešu Mejaču pa ni preostalo drugega, kot da ga nepravilno zaustavi. Sodnik mu je pokazal rdeč karton in dosodil prosti strel z roba kazenskega prostora, a tudi ta ni prinesel spremembe izida. Številčni primanjkljaj se vijoličastim v nadaljevanju ni poznal. Že ob koncu prvega dela se je Tavares sam znašel pred Savićem, a mu je ta strel ubranil, malo manj lepo priložnost pa je zamudil še David Bunderla.

Kar so zamudili on koncu prvega, so Mariborčani hitro popravili v prvi resni akciji drugega dela. Armin Bačinović je z desne strani lepo podal žogo Tavaresu, njegov strel je Savić odbil, vendar le nazaj do Brazilca, ki je bil v drugo natančnejši. Ko je glavni velenjski "topnik" Edin Junuzović v eni minuti dvakrat zamudil priložnost, je bilo videti, da bo mariborska zmaga gladka. A se s tem ni strinjal Nik Omladič, ki je v 75. minuti znižal izid. Edino pravo priložnost za izenačenje je zamudil Junuzović, ki je z glavo streljal točno v vratarja Marka Pridigarja.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte