Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2012,
15.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Barcelona

Sreda, 25. 1. 2012, 15.18

8 let, 1 mesec

Madridčani verjamejo v misijo nemogoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi ob 22. uri bo nogometni svet spet obnemel. V povratni tekmi četrtfinala španskega pokala se bosta vnovič udarila Real in Barcelona. Slednja ima veliko prednost, a Madridčani verjamejo v uspeh.

Pred tednom dni je Barcelona, kljub temu, da so Madridčani z golom Cristiana Ronalda vodili, Realu zadala nov udarec v medsebojnih derbijih in na Santiagu Bernabeu zmagala z 2:1. Pred drevišnjim povratnim obračunom na štadionu Camp Nou so Katalonci veliki favoriti. Bilo bi presenečenje, če bi gostje prišli do preobrata, a predali se še zdaleč niso. Če gre verjeti besedam njihovega branilca Sergia Ramosa, so prepričani, da jim lahko v prestolnici Katalonije uspe velik met in se prebijejo v polfinale. ''Povsem prepričani smo, da lahko rezultat obrnemo v svoj prid in pridemo do polfinala. Real je največji klub na svetu in kot tak lahko nadoknadi nemogoče. Ljudje mislijo, da nam ne more uspeti, a mi smo prepričani, da nam lahko. Naredili bomo vse, da nam,'' napoveduje dolgolasi španski reprezentant in dodaja: ''V tej sezoni dosegamo odlične rezultate. Naša morala je na najvišjem nivoju, zato nam lahko uspe. Čeprav se v medijih piše marsikaj, je vzdušje v ekipi odlično. Smo bolj enotni, kot smo bili kdajkoli. Real je velik klub, ki je v preteklosti že pripravil številne preobrate. Zakaj nam ne bi uspelo še enkrat? Nič še ni odločenega.''

Podobno razmišlja tudi vratar Iker Casillas. ''Nismo se predali, še zdaleč ne. V Barcelono smo prišli z namenom, da si izborimo polfinale. Vsi, ki bomo igrali, bomo na igrišču dali vse od sebe, da nam uspe. Za zmago proti Barceloni se bomo borili do smrti. Navijačem Reala sporočam, naj do konca verjamejo v nas. Naredili bomo vse, da jih bomo naredili ponosne,'' pravi kapetan madridske ekipe, ki ima v prvenstvu na prvem mestu še vedno pet točk prednosti pred Barcelone, kar je tisto, iz česar pri Realu črpajo optimizem. A podatek, da je Barcelona na zadnjih medsebojnih derbijih občutno prevladovala – Real je od vseh derbijev v prvenstvu, pokalu in tudi ligi prvakov dobil le finalni obračun v pokalu -, prednost še vedno daje Kataloncem. Zato ni težko ugotoviti, da bi bil preboj Reala v polfinale, veliko presenečenje.

Ne spreglejte