Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 9. 2008,
18.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 28. 9. 2008, 18.09

8 let, 5 mesecev

Ljubljančani v končnici strli odpor Ajdovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka so v 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije ugnali Primorje z 2:0 (0:0) in se na lestvici povzpeli na osmo mesto. Prehiteli so prav Ajdovce, ki pa so odigrali tekmo manj.

Interblock je po HiT Gorici na domačem igrišču z 2:0 odpravil še drugega severnoprimorskega prvoligaša. Ajdovci so bili Ljubljančanom dorasel tekmec v prvih 60 minutah, nato pa so domači nogometaši z "mini blitzkriegom" pokorili izbrance Pavla Pinnija in se na lestvici prebili prednje.

Nespretnost Hadžiča

Le nespretnosti Hadžiča pa so se domači navijači in nogometaši lahko zahvalili, da Ajdovci že v 11. minuti niso vodili z 1:0. Petindvajsetletni nogometaš, ki je v "mesto burje" prišel iz Celja, se je po podaji iz kota namreč sam znašel pred Interblockovim vratarjem Rozmanom, a je z vsega dveh metrov zgrešil prazen gol. Tudi v nadaljevanju so sicer ob maloštevilnih priložnostih bolj podjetno delovali rdeče-črni iz Ajdovščine, ki so v 22. minuti zapretili še prek Da Silve, v 28. minuti pa je z več kot 30 metrov Rozmana namučil še Kalin.

Na drugi strani pa so se izbranci Igorja Benedejčiča razigrali šele v končnici polčasa. Tako je v 34. minuti Iličič po Rakovičevi podaji iz ugodnega položaja žogo poslal čez ajdovska vrata, štiri minute pozneje pa je prav kapetan domačih Rakovič iz obrata zatresel prečko.

Matič unovčil pobudo gostiteljev

Začetek drugega polčasa je bil še manj vznemirljiv kot prvi. Prvi omembe vreden trenutek je napočil šele v 66. minuti, ko je bil Ostojič v zmedi pred ajdovskimi vrati, ki jo je povzročila podaja Zeljkoviča, dovolj priseben, da je žogo odbil z golove črte. Tri minute zatem so imeli gostitelji še eno priložnost za vodstvo. Jolić je sprožil s 16 metrov, Nenezič je žogo odbil do Zahore, ki pa je s petih metrov zgrešil nemogoče.

Na njegovo srečo pa je v 75. minuti pobudo domačinov vendarle unovčil Matič. Slovenski reprezentant je namreč vodstvo Interblocku priigral v svojem slogu - z 22 metrov je s pravo "bombo" matiral ajdovskega vratarja. Ajdovske upe je dokončno pokopal Jukan, ko je v 86. minuti z lepim strelom izkoristil Zeljkovičevo podajo.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte